To je to što me zanima!

Uefa odredila drakonske kazne zbog kršenja financijskog fair playa! Najlošije prošli Parižani

Osim Parižana, Uefa je kaznila i Romu koja se mora odreći nagradnog fonda od pet milijuna, Inter četiri milijuna, Juventus tri i pol i Milan dva milijuna eura. Bez 600.000 eura ostao je turski Bešiktaš
Vidi originalni članak

PSG mora platiti deset milijuna eura zbog kršenja financijskih pravila Uefe, dok je sedam klubova kažnjeno zbog prekomjernog trošenja od 2018. godine. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa je priopćila da su njezini financijski istražitelji naredili da se prema pravilima financijskog fair-playa, nagradni fond od europskih natjecanja u ukupnom iznosu nešto više od 26 milijuna eura, zadrži od osam sankcioniranih klubova.

Parižanima će se oduzeti najveći iznos sa skupinom talijanskih klubova. Roma se tako mora odreći nagradnog fonda od pet milijuna, Inter četiri milijuna, Juventus tri i pol i Milan dva milijuna eura. Bez 600.000 eura ostao je turski Bešiktaš dok su Marseille i Monaco kažnjeni s po 300.000 eura. 

U slučaju da klubovi u sljedeće tri do četiri godine ne ispune financijske ciljeve na koje su pristali u nagodbama, ukupno bi im se mogla izreći kazna u iznosu od 146 milijuna eura. 

Sankcije koje se odnose na razdoblje od 2018. do 2022. godine, uključujući i dvije sezone u kojima su prihodi kluba bili pogođeni pandemijom korona virusa, trebale bi biti posljednja velika runda slučajeva prema pravilima financijskog fair-playa koje je Uefa najavila još u travnju. 

Uefa je prije deset godina pokrenula pravilo financijskog fair-playa kako bi nadzirala prihode i potrošnju klubova koji igraju u njezinim klupskim natjecanjima, s time da je iz istog izuzeta potrošnja na stadione i projekte razvoja mladih koja je neograničena. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bananeros 02.09.2022.

    Hahahahahahaha

  • Space Burek 02.09.2022.

    E kada bi barem pošteno kaznili PSG... njima je tih 10m kao meni 20 kuna. Samo zbog onog "transfera" Neymara su im trebali zabraniti transfere na 2-3 sezone.

  • NIKE 02.09.2022.

    Mazanje očiju javnosti. Ionako UEFA nema neke jače poluge od zabrane igranja Lige Prvaka. City ih je porazio na pravnom polju tako da su ostali na prometnim kaznama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare