To je to što me zanima!

Uefa potvrdila: Od 2018. kreće novo natjecanje, Liga nacija...

Svih 54 nacionalnih saveza jednoglasno je podržalo prijedlog da se u kalendar od 2018. godine uvede novo natjecanje za europske reprezentacije, Liga nacija...
Vidi originalni članak

Uefa je danas na kongresu u Astani izglasala uvođenje novog natjecanja za reprezentacije. Kao što se ranije i pisalo, zvat će se Liga nacija, a premijerna sezona kreće 2018. godine te bi trebala zamijeniti većinu prijateljski utakmica.

- Ovo je velik korak za sve europske reprezentacije, nadamo se da će navijači podržati naše novo natjecanje - rekao je Wolfgang Niersbach jedan od glavnih ljudi Uefina novog natjecanja.

Iako format natjecanja još nije detaljno dogovoren, poznato je da će 54 reprezentacije biti podijeljene u četiri velike skupine koje će se odrediti prema koeficijentu Fife. Europsko prvenstvo i Liga nacija bit će povezane pa će tako ulaznicu za EP naći i četiri reprezentacije iz novog natjecanja.

Utakmice Lige nacija igrat će se od rujna do studenog, a svaka od četiri velike grupe bit će podijeljene na još četiri manje skupine sa po tri ili četiri reprezentacije pa bi svaka reprezentacija u razmaku od rujna do studenog odigrala četiri do šest utakmica. Pobjednici skupina plasirali bi se na Final Four koji bi se igrao u lipnju 2019. Doigravanje za plasman na EP održalo bi se u ožujku 2020. godine.

Sve 54 reprezentacije i dalje će sudjelovati u kvalifikacijama za EP 2020., a te će se utakmice igrati od ožujka 2019. godine. Uvođenje Lige nacija jednoglasno je u Astani podržalo svih 54 nacionalnih saveza.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • SWEET CHILD 27.03.2014.

    Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati no ja bi volio da se i igrače ovdje nešto pitalo a ne samo pohlepne glavešine željne novca! Igračima treba i odmor...!

  • Lizzmaister 27.03.2014.

    izgleda dobro na papiru....

  • Garavi_MAX 27.03.2014.

    Dobra ideja, ali nisu igrači roboti da nam mogu pružati dobre utakmice u ligama, ligi prvaka i ostalim kupovima, opet će se dovesti u pitanje kvaliteta tog natjecanja. Sad već možemo vidjeti kako neke ekipe kao što su englezi podbace na velikim natjecanjima ili se bez obzira na ligu vidi umor igrača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare