To je to što me zanima!

Uefa promovirala Jovića u prvu kategoriju sudaca nove sezone

Kao dio Jovićeve ekipe u prvu kategoriju trebali bi pomoćnici Ivica Modrić i Hrvoje Radić iako postoji mogućnost i za Hrvoja Đuraka, kao i, u Uefinoj strategiji mlađih sudaca, za sutkinju Sanju Rođak-Karšić
Vidi originalni članak

U novoj nogometnoj sezoni Hrvatska će imati dva suca u prvoj Uefinoj kategoriji. Uz Ivana Bebeka, od sezone 2020./2021., ondje će biti i Fran Jović (36).

POGLEDAJTE VIDEO: Fran Jović i Igor Tudor na sudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jović je dosad bio dio druge kategorije, a u kojoj je ostao Duje Strukan. U onoj trećoj zasad su Igor Pajač, Tihomir Pejin i Mario Zebec.

Kao dio Jovićeve ekipe u prvu kategoriju trebali bi pomoćnici Ivica Modrić i Hrvoje Radić iako postoji mogućnost i za Hrvoja Đuraka, kao i, u Uefinoj strategiji mlađih sudaca, za sutkinju Sanju Rođak-Karšić.

Zagrepčanin Jović sudio je više utakmica kvalifikacija za Europsku ligu, jednu i za Ligu prvaka, bio je i glavni sudac dvoboja kvalifikacija za SP 2018. Gibraltara i Estonije, a prošle godine u kvalifikacijama za Euro i na Norveška - Farski Otoci te Andora - Francuska.

Zanimljivo, u veljači je imao "izlet" u Grčku, na dvoboj AEK-a i Panathinaikosa, dok u Prvoj HNL sudi od sezone 2009./2010. te je dosad odradio 127 utakmica.

Hrvatska je, u sve tri kategorije za muški i ženski nogomet, zastupljena s ukupno deset sudaca. Među sutkinjama Ivana Martinčić i dalje je u najvišoj ,elitnoj, kategoriji, dok se u drugoj kategoriji Sabini Bolić i Vesni Budimir pridružila Jelena Pejković.

Među futsalskim sucima, pak, Nikola Jelić i Saša Tomić i dalje su u elitnoj kategoriji, Vedran Babić promoviran je u prvu kategoriju, dok je Josip Dujmić na listi sudaca treće kategoriji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nefra1986 19.08.2020.

    jao

Komentiraj...
Vidi sve komentare