To je to što me zanima!

UFC legenda Georges St-Pierre završio svoju blistavu karijeru

Kanadski gospodin titule je osvajao i u vrhu borilačkog sporta trajao od UFC 46 do UFC 217. Khabib Nurmagomedov ga je molio da se ne umirovi. Jedan je od najvećih boraca svih vremena, neovisno o kategoriji
Vidi originalni članak

Kraj svoje profesionalne karijere objavio je, prema riječima tvorca UFC-a Dana Whitea 'jedan od najvećih boraca svih vremena, neovisno o kategoriji', kanadski šampion i gentleman George St-Pierre.

- Avantura koja je trajala od UFC-a 46 do UFC-a 217... Hvala obitelji, navijačima, trenerima i trening partnerima, mojim sponzorima i agentima, hvala svima u UFC-u što su mi dali priliku da pred cijelim svijetom pokažem tko sam i što mogu - pričao je St-Pierre na oproštajnoj press-konferenciji.

Kanadski MMA velemajstor u dva je navrata osvajao naslov najboljeg na svijetu, a kad je drugi put dograbio titulu tu je privilegiju obranio devet puta uzastopno. Ukupno 26 pobjeda i tek dva poraza, a za oba se revanširao. Nikada u aferi, nikada s neprimjerenim izjavama, nikada u dopingu. GSP je u svijet borilačkih vještina ušao, šampionski godinama trajao i odlazi kao putokaz ne "samo" sportske klase nego i poštovanja prema suparnicima, fanovima, sucima, promoterima... Svima.

Nurmagomedov: Molim te, ostani

Nije kurtoazija kada ga White hvali kao jednog od najvećih svih vremena, niti je demagogija bila kada ga je danas najveća zvijezda UFC-a Khabib Nurmagomedov molio da se ne umirovi nego da odrade još koju borbu. Šampion iz Montreala sa aktivnom MMA karijerom prestaje u 37. godini. Osjetio je da više nema nekadašnjeg interesa za organizaciju njegovih borbi i povukao se onako kako je cijelo vrijeme radio u UFC-u, sportski i gospodski:

- Svi suparnici s kojima sam se borio nevjerojatni su sportaši koji su me doveli do toga da pokažem najbolje od sebe. Povlačim se ponosan na utjecaj koji sam imao na svoj sport i radujem se praćenju novih generacija prvaka koji će obilježiti budućnost ovog sporta - rekao je Georges St-Pierre.

Prije godinu i pol je pobijedio Michaela Bispinga i to nakon četiri godine pauze. Time je osvojio pojas srednje kategorije čime je postao jedan od samo šestoro u povijesti koji su držali pojas u dvije divizije. Velemajstor kyokushin karatea, brazilskog jiu-jitsua, gaidojitsua i shidokana suparnike je lomio udarcima nogama i rukama, u stand-upu i na podu, nokautima, polugama i gušenjima...

Svaka GSP-ova borba bila je spektakl, a svaka riječ i gesta pune samopouzdanja, ali nikada podcjenjivanja ili nedajbože vrijeđanja. Kako je kaže Dana White: 'Jedan od najvećih ambasadora ovog sporta koji je stavio Kanadu na svjetsku MMA kartu i jedan od najvećih uopće u povijesti'.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • plik 22.02.2019.

    tako to rade pravi borci !! drugi kokošare do pedesete s nekakvom gerijatrijom... :)))))

  • WieJaNein 22.02.2019.

    Legenda, vjerovatno najveci UFC borac.

  • MH08 22.02.2019.

    Jel nije i Stipe bio isto ovakav...obiteljski covjek, vatrogasac, radi za zajednicu, bez afera, bez dopinga...najduze drzao titulu teskaskog prvaka...a sta mu Dana daje zbog toga...0% medijske pozornosti, nikakve ugovore...velika sramota je taj UFC

Komentiraj...
Vidi sve komentare