To je to što me zanima!

Napadač iz Dortmunda je Rus: Aktivirao bombe zbog - novca!

U Njemačkoj je uhićen osumnjičeni muškarac za bombaški napad na autobus s nogometašima Borussije Dortmund. Riječ je o Sergeju W., 28-godišnjaku s dvojnim rusko-njemačkim državljanstvom
Vidi originalni članak

Njemačka policija uhitila je u petak 28-godišnjeg muškarca osumnjičenog za bombaški napad na autobus s nogometašima Borussije Dortmund prije deset dana, priopćeno je danas iz ureda njemačkog tužiteljstva.

Nijemci su otkrili tek da se radi o Sergeju W. (28) koji ima i njemačko i rusko državljanstvo. Prema istražiteljima Sergej je sam osmislio i sproveo bombaški napad na autobus koji je igrače njemačke momčadi prevozio na utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca u Dortmundu.

U napadu su ozlijeđeni branič Borussije Marc Bartra te jedan od policajaca u pratnji autobusa. Kasnije je otkriveno da je zapravo prava sreća što su ozlijeđeni samo oni s obzirom da je autobus sretno izbjegao druge dvije detonacije.

Istražitelji su na mjestu zločina pronašli pismo u kojem se navodi kako odgovornost za napad preuzimaju islamislički ekstremisti, no odmah su posumnjali u njegovu istinitost.

U današnjem obraćanju javnosti rekli su kako je motiv napadača bio financijske prirode. Okrivljeni je, naime, bombaškim napadom želio srušiti vrijednost dionica njemačke momčadi, a tijekom istrage otkriveno je da je preko interneta kupio dionice kluba u vrijednosti 78.000 eura.

'Sergej W. optužen je za pokušaj ubojstva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i izazivanje eksplozije, a uhićen je tijekom operacije pored grada Tuebbingena u jugozapadnoj pokrajini Baden-Wuerttemberg', stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Karlo Butić Butigol 21.04.2017.

    Laz.Neki Mujo je to napravio!

  • Karlo Butić Butigol 21.04.2017.

    Nesto slicno kaonu onom filmu:"Otmica Metroa 123"S Washingtonom i Travoltom,ali cisto sumnjam.Angela opet smislja opravdanja i lazi da prikirije svoju nesposobnost i glupocu sto je pustila ove zamotane!

  • Pao i ustao. 21.04.2017.

    Ovo je izmisljena prica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare