To je to što me zanima!

Umro je Zdravko Ćiro Kovačić, legendarni hrvatski vaterpolist

Osvajač dvije olimpijske i dvije medalje s Europskih vaterpolskih prvenstava, Zdravko Ćiro Kovačić, umro je u srijedu u 90. godini života u Rijeci. Bio je član Kuće slavnih
Vidi originalni članak

Hrvatski vaterpolo u srijedu je napustila jedna od njegovih najvećih zvijezda. U 90. godini u Rijeci je umro Zdravko Ćiro Kovačić, osvajač srebrnih medalja s reprezentacijom bivše države na Olimpijskim igrama 1952. i 1956. te još mnogih drugih priznanja.

Kovačić se rodio u Šibeniku 5. srpnja 1925. i dva je mjeseca mlađi od najstarijeg hrvatskog osvajača olimpijske medalje, nogometaša Željka Čajkovskog. Kao beba je s obitelji preselio u Rijeku gdje je gradio svoju vaterpolsku karijeru.

Najveće uspjehe ostvarivao je 50-ih godina prošlog stoljeća kad je, osim osvajanja medalja na OI u Helsinkiju i Melbourneu, bio ponajbolji golman svijeta te je kolekciji pridodao i broncu s EP-a 1950., kao i srebro četiri godine poslije.

Nakon igračke karijere posvetio se obrazovanju. Diplomirao je ekonomiju i posvetio se poziciji direktora u Jugoliniji. Ušao je u Kuću slavnih vodenih sportova 1984. u Fort Lauderdaleu, a 1997. dobio je Državnu nagradu dr. Franjo Bučar za životno djelo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • miris kusa 02.04.2015.

    jedan od najvecih i ljudi i sportasa.........rip

  • stari deda 02.04.2015.

    Laka mu zemlja

  • Hrvat_DU 02.04.2015.

    Slava mu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare