To je to što me zanima!

Nećete vjerovati, ali ovo je lice prvaka: Bisping preživio bombe

Britanac je obranio titulu UFC prvaka u srednjoj kategoriji protiv Amerikanca Dana Hendersona u Manchesteru iako po izgledu nakon borbe nikad ne biste pogodili tko je slavio
Vidi originalni članak

Michael Bisping (37) ostaje UFC prvak u srednjoj kategoriji! Britanac je noćas u svom Manchesteru obranio pojas protiv najvećeg protivnika Dana Hendersona (46) rekordnom 20. pobjedom u UFC-u. 

- Nije loše za jednog starca, zar ne? Hvala Michaelu što mi je pružio priliku da se posljednji put borim za pojas. Šteta što se pobjednik ne odlučuje na temelju izgleda nakon borbe - rekao je veteran Henderson nakon fantastičnog meča kojim je otišao u zasluženu mirovinu.

I imao je apsolutno pravo žaliti za porazom jer kada biste pogledali lica obojice boraca nakon meča nikada ne biste pogodili tko je pobjednik, a tko bi iz kaveza trebao izaći na nosilima. Henderson je svojim razornim udarcima desnom rukom unakazio prvaka, dvaput ga rušio, držao ga u nokdaunu, no nikako ga nije uspjevao dokrajčiti. Što zahvaljujući nevjerojatnoj izdržljivosti Bispinga, što zahvaljujući isteku runde.

Bisping je kontrolirao meč od samog početka, no krajem prve runde Henderson ga je pogodio svojom razornom desnicom i srušio na pod. Britanac je legao, a Amerikanac navalio laktovima i šakama, no Michael se nekako izvlačio i čudesno preživio do kraja prve runde.

Druga kao da je bila preslika prve runde. Ponovno je Bisping kontrolirao ring, no onda je još jednom sijevnula Hendersonova desnica. I ponovno, Bisping, već tada pošteno izudaran, je preživio i otišao na novi odmor.

A nakon odmora prilagodio je svoju taktiku. Bolje se kretao i držao se podalje od Hendersonovih šaka i meč je došao do pete runde u kojoj je Henderson uspio i baciti prvaka, pokušao ga završiti, no ponovno bezuspješno. Ipak, ni to mu nije pomoglo da uzme pojas prvaku. Jednoglasnom odlukom sudaca Bisping je obranio naslov (48-47, 48-47, 49-46) protiv sjajnog Amerikanca koji ga je dobio 2009.

- Ljudi, molim vas da pozdravite Dana. Legenda je i s toliko godina me razbio. Sve one priče prije meča su trash talk, ali čovjek je istinska legenda - odao je počast prvak svom protivniku.

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 10.10.2016.

    Sa 46 god. prvak? Čestitke

  • Nadreal 09.10.2016.

    Ipak je malkice bed izgledati ovako a pobijediti , ne

  • gros2 09.10.2016.

    Nakon Rockholda, kojem je uzeo naslov, sad ga je obranio. Svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare