To je to što me zanima!

US Open: Veić u 2. kolu 'kvala', Čilić 27., a Ljubičić 30. nositelj

Organizatori su popis nositelja radili po trenutnoj ATP ljestvici. Tako je Đoković postavljen za prvog nositelja, a Nadal, koji je lani dobio Srbina u finalu, za drugog
Vidi originalni članak

Hrvatski 23-godišnji tenisač Antonio Veić, 185. igrač na ATP ljestvici, plasirao se u 2. kolo kvalifikacija za US Open, posljednji Grand Slam turnir sezone u New Yorku...

Veić je na staru pobijedio 30-godišnjeg Tajlanđanina Danaija Udomchokea, 203. igrača svjetskog poretka, 6-3, 6-4 nakon 84 minute igre. Bio je to njihov prvi susret.

Lošinjanin je u meču iskoristio četiri od 7 break-lopti, a njegov suparnik dvije od četiri. Mogao je Veić i lakše pobijediti, jer je u drugom setu vodio s 5-2.

U 2. kolu će Veić igrati protiv talijanskog 34-godišnjeg veterana Stefana Galvanija, 195. igrača svjetskog poretka, koji je na staru iznenadio četvrtog nositelja, Nizozemca Thomasa Schoorela 6-4, 6-2.

Uz Veića, u 1. kolu kvalifikacija za US Open će u srijedu zaigrati još troje hrvatskih predstavnika. Protivnik Nikole Mektića (271. ATP) bit će francuski tenisač David Guez, 166. igrač svjetskog poretka.

U ženskom dijelu kvalifikacija, hrvatski tenis imat će dvije predstavnice. Ajla Tomljanović (18 godina), 161. na WTA ljestvici, igrat će u 1. kolu protiv Austrijanke Yvonne Meusburger, koja je za 30 pozicija bolje rangirana. Ani Mijačika (24 godine, 224. WTA) igrat će protiv 18-godišnje Francuskinje Kristine Mladenovic, 188. tenisačice svijeta.

US Open: Čilić 27., Ljubičić 30., Dodig 32. nositelj

Objavljeni su nositelji za US Open, posljednji teniski Grand Slam turnir sezone. Hrvatska ima čak trojicu nositelja u muškoj konkurenciji...

Organizatori su, zapravo, popis nositelja radili po trenutnoj ATP ljestvici. Tako je Srbin Novak Đoković postavljen za prvog nositelja, a Španjolac Rafael Nadal, koji je lani pobijedio Đokovića u finalu u četiri seta, za drugog. Prate ih Švicarac Roger Federer i Britanac Andy Murray.

Zasad su organizatori posljednjeg Grand Slam turnira sezone primili samo jedan otkaz od tenisača koji su među 32 najbolja na rang-ljestvici. Turnir je otkazao Kanađanin crnogorskih korijena Milos Raonic, 29. tenisač svijeta. Njegovim odustajanjem se, zapravo, okoristio naš Ivan Dodig, koji je 33. na ATP ljestvici, ali je postavljen za 32. nositelja. To će mu omogućiti izbjegavanje nekog od nositelja u prve dvije runde turnira.

Marin Čilić postavljen je za 27. nositelja, a Ivan Ljubičić za 30. nositelja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • derime za 100 maraka 25.08.2011.

    uf dodig eto dobre šanse za neki veliki rezultat...barem 4 kolo,prva 2 neka livadara,onda krkneš jednog nositelja i eto ga

Komentiraj...
Vidi sve komentare