To je to što me zanima!

US Open: Vraća se Jana Fett, je li došlo vrijeme za iskorak?

Hrvatski tenis u kvalifikacijama US Opena ima šest predstavnika, dvije u ženski te četiri u muškoj konkurenciji. Najviše šanse za prolaz imaju Ivo Karlović i Jana Fett...
Vidi originalni članak

Prije samo osam mjeseci, na početku godine, Hrvatska je imala pravo na pet predstavnica u glavnom ždrijebu Grand Slama. Sada smo ostali samo na dvije - Donna Vekić i Petra Martić.

Problemima s laktom Ane Konjuh, čini se, ne nazire se kraj. Nakon Wimbledona Ana nije nastupila niti na jednom turniru, zbog novih bolova otkazala je i potencijalni nastup na zadnjem Grand Slamu sezone. Nedavno je opet počela s treninzima i nada se da je ovaj put čeka pravi povratak.

Mirjana Lučić Baroni već više od godine dana vodi bitku s bolnim ramenom. Propustila je skoro cijelu sezonu u nadi da će se oporaviti do US Opena, ali od toga neće biti ništa. 

Jana Fett je uoči Wimbledona, ali i nakon njega, imala problema s ozljedama, no igrat će predstojeće kvalifikacije. Ima prilično pogodan ždrijeb, u prvom kolu ide na Zhang (215. na WTA listi), a ni kasnije prepreke nisu neprelazne. Međutim, pitanje je u kakvoj je Vrbovčanka formi.

Fett, iako je izvan top 100 na svijetu, ima već dva WTA polufinala (Hobart i Tokio, 2017.). Sjajnu igru mogla je okruniti ove godine u Australiji, na konopcima imala je Carolinu Wozniacki (5-1 u trećem setu, dvije meč-lopte), buduću pobjednicu, ali platila je danak neiskustvu u takvim situacijama.

U kvalifikacijama imamo još jednu tenisačicu, Terezu Mrdežu. Ona ima dosta teži posao na startu, ždrijeb joj je dodijelio Nicole Gibbs, donedavnu članicu 100 najboljih na WTA listi.

U muškoj konkurenciji imamo četvero kandidata, koji se mogu pridružiti Marinu Čiliću i Bornu Ćoriću. Ante Pavić u prvom kolu igra protiv Amerikanca Nakashime, Nino Serdarušić protiv Sebastiana Offnera, a Viktor Galović snage će odmjeriti sa Santiagom Giraldom.

Ivo Karlović će za ulaz u glavni turnir prvo morati preko Ilije Marchenka, a najveći izazov na tom putu mogao bi mu biti Talijan Thomas Fabbiano u eventualnom trećem kolu. Kvalifikacije počinju u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 23.08.2018.

    doktor je izvukao 2:6 u tie breaku drugoga seta, te dobio 2:0 Marchenka koji je prije 2 godine igrao cetvrtu rundu isto kao i Ivo. Pavic je izgubio od velike nade "americkog" tenisa Nakashime 2:1 u setovima nakon sto je vratio break u 3. setu, ali je na kraju duplom greskom na servisu poklonio pobjedu protivniku

  • 22.08.2018.

    fett je prosla prvo kolo kvalifikacija

  • 22.08.2018.

    Čisto sumnjam. A Čilić bi mogao gurat do prvog iz top 20.

Komentiraj...
Vidi sve komentare