To je to što me zanima!

Usaine, čuvaj se: Bromell (19) istrčao 100m za 9,84 sekunde

Mladi američki sprinter, 19-godišnji Trayvon Bromell zauzeo je drugo mjesto na 'trialsima' uoči SP-a u Pekingu u utrci na 100 metara. U polufinalu je išao jako brzo
Vidi originalni članak

Jedan od najiščekivanijih događaja Svjetskog atletskog prvenstva koje se u kolovozu održava u Pekingu, kao i atletskog dijela Olimpijskih igara u Riju sljedeće godine, bit će utrka sprintera na 100 metara.

Svjetski rekorder Usain Bolt dominira ovom disciplinom još od Olimpijskih igara u Pekingu, a njegovu će dominaciju na istom tom stadionu ove godine i na istom natjecanju sljedeće godine pokušati zaustaviti i jedan američki tinejdžer.

Trayvon Bromell (19) zadivio je Ameriku istrčavši 9,84 sekunde u polufinalu državnog prvenstva kad je pobijedio, a pritom je usporio u samoj završnici. Bilo je to drugo najbrže vrijeme sezone i desetinku sporije od 9,74 sekunde Justina Gatlina.

- Stvarno sam iznenađen s vremenom jer kad sam usporavao, nisam imao pojma da idem tako brzo. To je ludo! Nisam planirao ići tako brzo u kvalifikacijama - rekao je Bromell nakon velikog rezultata.

Ipak, nije uspio doći do konačnog trijumfa. Tyson Gay pobijedio je u finalu s 9,87, a Bromell je zaostao devet stotinki.

- Možda nije bio Njegov plan da osvojim nacionalno prvenstvo, ali možda je bio da se izborim za mjesto u momčadi za Svjetsko prvenstvo. Sve se događa s razlogom - poručila je nova svjetska sprinterska zvijezda.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • pewpewkv1s 29.06.2015.

    Samo nečural bajo moj

  • muni seferendi 29.06.2015.

    za koliko vremena pasti na dopingu, pitanje je sad

  • 27.06.2015.

    slabo je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare