To je to što me zanima!

Ušao u finale: Sjajni Đoković 'pomeo' je Federera u tri seta

Đoković je prvi puta u karijeri ostvario plasman u finale Roland Garrosa. U polufinalu je pobijedio Švicarca Rogera Federera 6-4, 7-5, 6-3 nakon dva sata i pet minuta igre
Vidi originalni članak

Đoković se efikasno revanširao za poraz koji je pretrpio lani od Federera u Parizu, također u polufinalu. Tada je Švicarac zaustavio pobjedničku seriju Đokovića od 43 uzastopne pobjede. Bio je to i Đokovićev zadnji poraz na Grand Slam turnirima. Nakon toga je osvojio Wimbledon i US Open lani, te Australian Open ove godine. Na sva tri turnira je u finalu pobijedio Španjolca Rafaela Nadala, koji će mu biti suparnik i u nedjeljnom finalu na French Openu. Ukoliko Đoković dobije taj meč, postat će tek treći tenisač u povijesti koji je povezao sva četiri naslova na Grand Slam turnirima, pa makar i ne u istoj godini. Australac Rod Laver je 1969. godine osvojio sva četiri u istoj godini...

Federer još uvijek ima pozitivan omjer u karijeri protiv Đokovića, sada 14-12, ali od zadnjih sedam mečeva odigranih lani i ove godine, Srbinu je ovo bila šesta pobjeda, Švicarac je ostao na samo jednoj, onoj lani u Parizu.

Federer je jako podbacio u petak. Bio je vrlo neprecizan, pogotovo u najvažnijim trenucima, kada je previše lopti bacio u aut ili mrežu. Mentalno je Đoković bio puno jači igrač na terenu, igrački puno precizniji. Napravio je samo 17 neforsiranih pogrešaka, a Švicarac čak 46!

Federer je zabio šest izravnih poena više jer je bio puno agresivniji igrač na terenu. No, upropastio je gotovo sve što je mogao. U prvom setu je napravio break za 3-2, pa odmah u sljedećem gemu izgubio servis, u desetom još jedan. No, to je malo u odnosu na propuštene Švicarčeve prednosti iz drugog seta. Poveo je 3-0 uz dvostruki break. Đoković je u četvrtom gemu nadoknadio jedan break. Pri vodstvu 4-2 je Federer propustio tri break-lopte, pa je opet izgubio servis. Svejedno je kod 4-4 napravio još jedan break i izborio servis za set. Niti to nije bilo dovoljno. Opet je Švicarac izgubio servis, pa u 12. gemu još jedan...

Za razliku od meča protiv Juana Martina del Potra, kada je okrenuo 0-2 u setovima, Federer nije izgledao kao tenisač koji vjeruje u još jedan preokret. Đokoviću je u toj dionici bio dovoljan samo jedan break, za vodstvo 4-2.

Rafael Nadal protiv Đokovića ima 18-14 u pobjedama. Srbin je dobio Španjolca lani u svih šest mečeva, uvijek u finalima. Uz već spomenuta ona najveća, svladao ga je i dva puta na zemlji, u Madridu, kada je prvi puta u karijeri bio bolji od Nadala na zemlji, te u Rimu. Nakon što je Đoković početkom godine u finalu Melbournea po sedmi puta zaredom pobijedio Nadala, zadnja dva meča, oba na zemlji, dobio je Španjolac, u finalima u Monte Carlu i Rimu.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • Angie_ 09.06.2012.

    Hahahah, vidi pacenika koji pisu za Noleta da je turcin. Gospodo Turcin je stanovnik Turske, tako da...........malo edukacije, ako se misli na nesto drugo, imaj muda pa napisi. Uostalom budi covjek, priznaj da boli kad je Srbin svjetski broj jedan. Momak koji je kulturan, koji je uvijek postovao svakog, pa cak i one koji su bili jako nekorektni i vi svi takve junacine, intelektualci, satro neki nacionalisti ste se nasli pljuvati. Sram vas bilo, jadni ste. Umjesto da kazete svaka cast, kakav sportista, vi pisete ko zna kakve nebuloze. Zna se ko je i sta je i prema tome voooooooz debili. Nole junace samo napred!

  • CoolLik 09.06.2012.

    Koliko ode srba ima jbt ?

  • zmijaaa 09.06.2012.

    vas purgere moze i supermen da trenira a sta vredi kad neznate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare