To je to što me zanima!

Usporedba rivala: Jedan zabija s lakoćom, drugog ništa ne ide

U utakmici protiv Austrije, CR je promašio penal za pobjedu, dok Messi na Copi ima devet upućenih udaraca prema golu protivnika i četiri postignuta gola
Vidi originalni članak

Za vrijeme trajanja Eura u Francuskoj, održava se i Copa America Centenario. Logično, to je natjecanje velikim djelom u drugom planu pa neke inače zanimljive stvari prolaze 'ispod radara'.

Messi: Devet udaraca na Copi, četiri gola

Jedna takva je ona da Lionel Messi ima devet upućenih udaraca prema golu protivnika i četiri postignuta gola. Zabio je tri Panami i jedan Venecueli, a njegova je Argentina dogurala do polufinala turnira. Tamo ih čeka SAD, dok drugi polufinalni par čine Čile i Kolumbija. 

Od Barcinog čarobnjaka tek se očekuje presudan doprinos i sudeći prema njegovoj formi, svoj golgeterski učinak mogao bi poboljšati. 

Međutim, njegovog vječnog rivala Cristiana Ronalda ne ide apsolutno ništa. Nalazi se u Francuskoj na Europskom prvenstu gdje njegov Portugal ima tek dva osvojena boda poslije dva odigrana kola u skupini sa Mađarima, Islanđanima i Austrijancima.

Ronaldo: 20 udaraca na Euru, 0 golova

Posebno se promašajima ističe kapetan Ronaldo. U jučer odigranoj utakmici protiv Austrije, promašio je penal za pobjedu uz što je imao i nekoliko loše izvedenih slobodnjaka. Reprezentacija Portugala tukla je po golu najviše na turniru (50 pokušaja), od čega je Ronaldovih 20. Nije postigao niti jedan gol na Euru.

Na kraju, nije sve tako crno za CR-a, upisao je 128. nastup za Portugal što ga čini rekorderom. Ipak, Messi ne ostaje 'dužan' niti po pitanju rekorda - izjednačio je rekord Gabriela Batisute (54 gola) u dresu Gauchosa, a vrlo brzo bi ga mogao i srušiti.

Slobodnjaci mu posebno ne idu na što se osvrnuo legendarni Gary Lineker izjavom:

- Ronaldo: nije dao gol iz 36 pokušaja iz slobodnjaka na velikim natjecanjima. Bale: dao dva gola iz tri slobodnjaka na velikim natjecanjima.

 A ovdje je i Optina usporedba dva igrača.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Jat Masin 20.06.2016.

    Joj vi i vase usporedbe. Najvaznija cinjenica je ta da jedan cini druge boljima,a dok onog drugog neki treci cine boljim nego sto jeste. Zaista bih molio svakog pravog ljubitelja nogometa da se ova dva nogometasa ne stavljaju u istu recenicu jer se isto tako ne mogu u istu recenicu staviti ni ferrari sa volvom

  • PRAVEDNIKOTIT 20.06.2016.

    Glupo je uspoređivati Messi je daleko bolji to svi vide ako će biti realni, vidjeli smo sad kako su anonimci zaustavili cmrlj7 opalio je dva puta na gol u utakmici

  • donandres 20.06.2016.

    Nije baš da ronalda ništa ne ide, selfi mu je bio uspješan

Komentiraj...
Vidi sve komentare