To je to što me zanima!

Usred Atlantika: Portugal ima najzapadniji klub u Europi ikad

Tko god bude izvukao Santa Claru, čekat će ga višesatni let do Azorskog otočja, sat i pol leta udaljenog od Lisabona. Mogli bi to biti i neki od klubova iz HNL-a jer se uključuju u istoj fazi
Vidi originalni članak

Portugalska nogometna liga završila je u srijedu utakmicama 34. kola, Sporting je proslavio prvi naslov nakon 19 godina pobjedom nad Marítimom 5-1 i ide izravno u Ligu prvaka kao i viceprvak Porto, a Benfica će u treće pretkolo.

POGLEDAJTE VIDEO: Juventus slavi kup

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No priča prvenstva i najugodnije iznenađenje svakako je Santa Clara koja je završila šesta, što je najbolji plasman u 100-godišnjoj povijesti kluba i igrat će drugo pretkolo Konferencijske lige. Pa joj za protivnika mogu doći i, primjerice, Osijek, Gorica, Rijeka i Hajduk.

Santa Clara nalazi se u gradu Ponta Delgada na Azorima, čak 1500 kilometara zapadno od Lisabona, usred Atlantskog oceana. Najzapadniji je to klub koji će ikad zaigrati u nekom europskom natjecanju. Ponta Delgada je u posebnoj vremenskoj zoni dva sata iza srednjoeuropske.

Kad bi je ždrijeb spojio s nekim klubom u Kazahstanu poput Šahter Karagandija, bio bi to put od čak 7500 kilometara u jednom smjeru. Obje bi momčadi tako u dvije utakmice proputovale 30.000 kilometara, odnosno tri četvrtine Zemljina opsega na ekvatoru. Nestvarno.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 20.05.2021.

    mene zanima koliko njihov klub trosi na troskove prijevoza

  • Eminem91 20.05.2021.

    Lagani izlet ili ti ga ekskurzija do tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare