To je to što me zanima!

Utakmica u Belgiji otkazana jer je Salah viđen blizu stadiona!

Utakmica Belgija - Španjolska trebala se igrati večeras u 20.45 u Bruxellesu, no otkazana je zbog mogućeg terorističkog napada poput onoga u Parizu u petak
Vidi originalni članak

Belgijska antiteroristička policija otkazala je večerašnju utakmicu Belgije i Španjolske u Bruxellesu nakon što je osumnjičeni Salah Abdeslam viđen u blizini Stadiona kralja Baudouina na kojem se trebala igrati večerašnja (20.45) utakmica, javljaju engleski i belgijski mediji.

Belgijska policija odmah je podigla razinu stanja pripravnosti gotovo do maksimuma (3 od 4 na skali pripravnosti). Jučer je belgijska policija u opsežnoj akciji potrage za Salahom, koji se smatra jednim od mozgova terorističkog napada na Pariz, pretražila općinu Molenbeek u regiji glavnoga grada Belgije. No terorist im je uspio pobjeći.

Police nacionale

- Podigli smo stanje pripravnosti na višu razinu jer nam je osumnjičeni uspio pobjeći u Molenbeeku i još se nalazi na slobodi - rekao je ministar unutarnjih poslova Jan Jambon.

Tako je i logičan slijed bio da se otkaže večerašnja utakmica s obzirom na namjeru terorista da upadnu i na utakmicu Francuska - Njemačka u Parizu.

- Ljudski život vrijedi više od nogometa. Neće se igrati, nema veze, život ide dalje - rekao je belgijski izbornik Wilmots dok je njegov španjolski kolega dodao tek da njegovi igrači nisu bili uplašeni te da su normalno trenirali.

Španjolci su ostali smireni i kada su nakon slijetanja u Belgiju saznali da je u tijeku potraga belgijske policije za ljudima povezanim s terorističkim napadom u Parizu u petak.

'U dogovoru s nadležnim tijelima i španjolskom reprezentacijom, odlučili smo otkazati utakmicu Belgija - Španjolska. Razlog je aktualno traganje za sumnjivim osobama. Duboko žalimo da je ova prijateljska utakmica tako kasno otkazana i razumijemo razočaranje mnogih navijača. Ali puno je izvanrednih okolnosti i ne želimo ništa riskirati, jer nam je sigurnost igrača i navijača na prvom mjestu', piše u priopćenju Belgijskog nogometnog saveza.

Trebao je to biti pravi nogometni spektakl na Stadionu kralja Baudouina, no nogomet je ovoga puta pao u drugi plan. Ljudski životi ipak je najvažniji.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • dugari 17.11.2015.

    haha,ovi belgijci su luđi od dima.

  • malivz 17.11.2015.

    Je je ja sam ga vidio u Zagrebu a pričao je da sad ide u Split na kavu. Ma ljudi bješte sad ih ima svukuda oko nas a za to su krivi Sadam, Gadafi i Assad, i kaj sad najbolje bi bilo uvesti svjetsku vladu jel države nisu više sposobne održavati sigurnost. Za početak da Brisel preuzme svu vlast u EU. I onda treba uvesti što više kamera i svi mobiteli se trebaju slušati a najbolje bi bilo čipirati lude i dati im neko cjepivo tako da mora svaku godini dobiti protuotrov i ko nije dobar za njega nema.

  • Walter White 17.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare