To je to što me zanima!

Utakmica za 120 milijuna funti: Pada odluka o putniku u 1. ligu

U borbi za veliku nagradu laganim favoritom doživljava se Watford, no s druge strane oni u svojim redovima nemaju igrača kao što je Zaha, koji može sam odlučiti utakmicu
Vidi originalni članak

Malo je reći da je u finalu doigravanja za Premiership ulog velik, procjenjuje se da bi pobjednik ovog dvoboja u sljedećih godinu dana po raznim osnovama trebao zaraditi oko 120 milijuna funti, bez obzira na rezultate koje će u tom razdoblju postizati. Većina promatrača malu prednost daje Watfordu, čiji manager vuče lijepe uspomene s engleskog nacionalnog stadiona, Gianfranco Zola je kao igrač Chelseaja svojedobno osvojio dva FA kupa a bio je i jedini strijelac u pobjedi reprezentacije Italije nad Gordim Albionom u kvalifikacijama za SP 1998. godine.

- Sama činjenica da smo stigli do Wembleya veliki je uspjeh sam po sebi, posebno veseli kad ljudi govore da smo ofenzivno orijentirana momčad koja igra atraktivan i tehnički dotjeran nogomet, ali priča još nije završena. Osobno sam uvijek imao sreće na tom mitskom mjestu, nadam se da se to može nastaviti, a slobodno mogu reći da bi za mene to bilo možda i najveće dostignuće u profesionalnom životu - rekao je u najavi Zola, koji je u svrhu što bolje pripreme nakon dramatičnog polufinala s Leicesterom organizirao i četverodnevni trening-kamp u španjolskoj Marbelli.

Watford je tamo prošlog vikenda odigrao i prijateljski susret s kombiniranim sastavom Malage (2-1), no ta provjera im je više poslužila da ne izgube natjecateljski ritam, i teško može biti nekakav pokazatelj za ono što ih čeka danas. Kako god, svlačionica uoči utakmice sezone zrači optimizmom.

- Protiv Leicestera smo pokazali karakter, nakon što smo dobili onakvu utakmicu samopouzdanje nam je na vrhuncu. Ako i u finalu odigramo onako kako znamo vjerujem da ćemo na kraju slaviti - poručio je veznjak Almen Abdi, a vratar Manuel Almunia istaknuo je važnost pravilnog pristupa:

- Ovo jest posebna utakmica, ali kad izađemo na teren ne smijemo tako razmišljati, trebamo je tretirati kao i svaku drugu. Mislim da nam to neće biti problem, proteklih dana smo trenirali u prilično opuštenoj atmosferi i nećemo pokleknuti pod pritiskom velike pozornice kakva je Wembley.

Menadžer Crystal Palacea također se u prošlosti veselio na Wembleyu, Ian Holloway je prije tri godine na klupi Blackpoola spoznao kakav je osjećaj pobijediti u doigravanju. I sasvim je razumljivo da bi rado još jednom proživio to iskustvo:

- Ponosan sam na ono što smo dosad postigli, ali nećemo se zadovoljiti samo igranjem u finalu, koliko je to bilo moguće nastojao sam da priprema bude što sličnija onoj kad sam s Blackpoolom izborio promociju. Za pobjedu ćemo morati pružiti barem jednako dobru igru kao i u Brightonu, ako ne i bolju, nadam se svakako da nećemo biti impresionirani kulisom od 90 tisuća gledatelja.

A u Brightonu je Wilfried Zaha pokazao zašto će od jeseni nastupati za Manchester United, kad je postalo jasno da će utakmicu odlučiti inspiracija nekog pojedinca mladi napadač je s dva pogotka riješio sve dvojbe te će unatoč manjim problemima s gležnjem i u finalu biti glavni adut Londončana. No svi u taboru Palacea suglasni su da će i ostatak momčadi morati odraditi svoj dio posla.

- Wilf jest naš najbolji igrač, ali neće moći sam pobijediti Watford ako mu i mi ostali ne pomognemo. Kolektivna igra bit će ključna za uspjeh, imamo plan kako doći do slavlja i nadam se da ćemo ga i realizirati kao što smo to učinili protiv Brightona - kazao je kapetan Mile Jedinak, a oglasio se i veznjak Yannick Bolasie:

- Ove sezone s Watfordom imamo negativan omjer, ali play-off je lutrija u kojoj je sve moguće, možda je došao red na našu pobjedu. Uostalom, mi se vrlo dobro osjećamo u ulozi autsajdera, posljednji primjer iz Brightona najbolji je dokaz za to.

U odsustvu prvog strijelca Murraya kojeg čeka duži oporavak mjesto u vrhu napada opet će zauzeti Wilbraham, a izvan stroja su kao i prije McCarthy i Parr. Kod Watforda također nema kadrovskih novosti u odnosu na polufinale.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 4force 27.05.2013.

    Kod nas ako udes u prvu ligu, jos ti moras platit HNS-u, umjesto da oni tebi

  • DJDJ_1 27.05.2013.

    pa nek stave 18 klubo bar ce bit nogometa za gledat ..ko moze igrat nek igra ko ne nek neigra i amen.... pa kad budu neki ivanovci pobjedili dinamo malo ce se zapitat ..karikiram jel al opet kuzite sta hocu rec.... ajmo smanjit na 2 kluba i caos...oni misle da se smanjenjem klubova potice kvaliteta,mos mislt, zato i nemogu trcat 90 minuta jer nisu utegnuti...

  • ilija torres sivonjic 27.05.2013.

    jedinak bivsi igrac varteksa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare