To je to što me zanima!

'Uvjeren sam da ćemo prvi put pobijediti tu Barcelonu'

Rukometaši CO Zagreba nikad nisu dobili Barcu, no Zoran Gobac je uvjeren da će se to promijeniti u subotu. Gal će igrati i sa slomljenim nosom...
Vidi originalni članak

Došli smo do željenog cilja, dolazi nam renomirani protivnik. Ostalo je još manje od dvije tisuće ulaznica, Arena će opet biti puna, najavio je utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone direktor CO Zagreba Bartol Kaleb.
Uoči utakmice sezone čelnici kluba smijenili su trenere, Kljaić, Jelčić i Šola zauzeli su mjesta koja su držali Maglajlija, Bašić i Jović.
- Poraz od Ciudada bio je još i podnošljiv, ali prvo poluvrijeme protiv HSV-a bilo je stvarno nepodnošljivo. I onda još tri očajne utakmice protiv Zameta, Medveščaka i Nexea... Morali smo prodrmati momčad, a ovo je jedini mogući način - rekao je "gazda" Zoran Gobac.
- Nikad nismo pobijedili Barcelonu, a ja sam uvjeren da ćemo ovaj put uspjeti. Ako budemo igrali kako možemo, dobit ćemo ih pet razlike - uvjeren je Gobac.
No malo će Gopcu vrijediti optimizam ne budu li igrači motivirani, borbeni... Novi trener kaže da će sigurno biti.
- Da, pokušat ćemo promijeniti pristup igri, to je najvažnije. Moramo primati manje golova, 12, 13 po poluvremenu i nikako ne upasti u njihovu zamku. Dopustiš li Barceloni da razviju kontre, samelju te - kaže Neno Kljaić i dodaje:
- Momčad je pretrenirana, jako umorna. Dobili smo i nalaze krvi koji pokazuju da su igrači preopterećeni, golmani pogotovo. Ali već je bolje, vidi se napredak i uvjeren sam da nećemo razočarati.
Zagrebašima će trebati pomoć golmana, trener kaže da moraju biti "barem na jednakoj razini kao Barcelonini". Španjolski div ima 16 igrača podjednake kvalitete, najveće zvijezde su Iker Romero, Sergej Rutenka, Konstantin Igropulo... I nisu jedini.
- Nije bilo previše vremena, ali i nije neka posebna nauka proučiti Barcelonu. Ne muče me previše oni, više se bavim problemima koje ima naša momčad - rekao je Kljaić.
Pešić i Špoljarić gotovo sigurno neće igrati u subotu (18 sati), a Mađara Gyulu Gala ne može zaustaviti ni slomljeni nos. Stradao je na treningu, no bit će u sastavu.
- Gyula je u srijedu trenirao, želi igrati i odlučio je potpisati izjavu da igra na svoju odgovornost - rekao je novi trener golmana i sportski direktor Vlado Šola.

GOJUN: DUGUJEMO NAVIJAČIMA POBJEDU
Šest mjeseci ga nije bilo, oporavljao se od ozljede koljena. Kapetan Zlatko Horvat napokon je ponovno "unutra".
- Da, napokon! Falio mi je rukomet, presretan sam što opet igram - rekao je Horvat, koji je poraze od Ciudada i HSV-a gledao s tribina.
- U tim utakmicama smo loše otvarali, a to si sad ne smijemo dozvoliti. Ne smijemo biti mlitavi, bilo bi loše da moramo loviti njihovu prednost - misli kapetan.
- Već treći put punimo Arenu, dugujemo navijačima pobjedu. Možemo protiv Barcelone, igraju obranu koja nam odgovara i ja sam optimist - rekao je Jakov Gojun.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_35025 25.03.2010.

    Sa oporavljenim Valčićem,pravim Balićem,Štrelkom i Škofom..te raspucanim Kirilom možemo dobit Barcelonu sa uvjerljivom razlikom!

  • Nebra 25.03.2010.

    Hendikep na Barcelonu zicer kola koliko god da se naši nabriju

  • Katalonec 25.03.2010.

    G. Gobac, možda si trebao prodrmati klub tako, da odstupiš sa položaja..... i žao mi je, ali mislim da nema šanse protiv Barcelone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare