To je to što me zanima!

'Uživajmo kad nam je Bog dao da smo uopće tamo'

Hrvatski košarkaši otputovali su na svoje prve Olimpijske igre nakon 12 godina. U Pekingu će biti bez pritiska, a dobar rezultat za njih je medalja
Vidi originalni članak

Obveza nam je da dostojno prezentiramo Hrvatsku, da izgledamo još bolje nego na kvalifikacijama u Ateni i da uživamo u Pekingu kad nam je već Bog dao da smo tamo, rekao je izbornik Jasmin Repeša uoči leta za München, odakle je dio naše olimpijske delegacije otputovao za Kinu.
- Skupina je jaka, ali nije ni moglo biti drukčije, u Pekingu je 12 izuzetno kvalitetnih ekipa. Poznajemo sve protivnike u našoj grupi, njihove rostere i način igranja. Ne idemo tamo kao favoriti, ali možemo sa svima igrati - dodao je izbornik.
Uoči početka olimpijskog turnira (10. 8. protiv Australije) košarkaši će u Kini odigrati još jednu pripremnu utakmicu protiv Grčke 6. ili 7. kolovoza. Nakon toga kreću u bitku za “dobar rezultat”. A to je...
- Dobar rezultat je medalja - kaže Stanko Barać i dodaje da će ga najbolji svjetski centri posebno inspirirati:
- Želim vidjeti kako mogu igrati protiv njih!
Kapetan Nikša Prkačin (33) propustio je otići u Sydney i Atenu, Peking mu je bio posljednja olimpijska prilika.
- Želimo se pojaviti na svečanom otvorenju, a ako izdržimo na turniru do zatvaranja, to bi bilo fenomenalno! No dobar rezultat bi bio da ponovimo igre iz Atene, tamo smo imali zajedništvo i svi su dali svoj maksimum - rekao je Prka, koji i s 34 godine kaže:
- Reprezentaciju Hrvatske nikada neću odbiti!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare