To je to što me zanima!

Furiozni Danci razbili Norvešku i prvi put postali prvaci svijeta

Čudesni Mikkel Hansen zabio je sedam golova i podijelio barem još toliko asistencija. Danska je sad aktualni olimpijski pobjednik i svjetski rukometni prvak. Naši suci Gubica i Milošević odlično su sudili finale
Vidi originalni članak

Apsolutno zasluženo! Aktualni olimpijski pobjednici Danci postali su prvi put u povijesti rukometni prvaci svijeta, na svom terenu doslovce su "samljeli" Norvežane i pobijedili 31-22. 

Naravno, i u finalu je dominirao fenomenalni Mikkel Hansen - zabio je sedam, podijelio barem još toliko asistencija, uglavnom krilima koja su nemilosrdno trpala u mrežu Norvežana: Lasse Svan zabio je tri, na drugoj strani Magnus Landin četiri komada. Vanjski pucači Lauge i Olsen zabili su po pet, Mensah četiri gola za pobjednike... 

A drugi Landin, golman Niklas, potpuno je uništio Norvežane s ukupno 12 obrana od kojih je većina rezultirala kontranapadima i loptom u mreži Bergeruda, odnosno Christensena.

Najbolji norveški igrač Sander Sagosen nije mogao sam s lijevim krilom Jondalom (10 golova) dobiti utakmicu. Zabio je četiri gola, ali izgubio čitav niz lopti, neke su završile i u bloku pa je kraj utakmice dočekao iscrpljen, na klupi. Bilo je jasno da Norveška nema šansi za preokret, u jednom trenutku gubila je i 11 razlike. Danska je na domaćem terenu u Herningu bila jednostavno prejaka.

Sad su Danci olimpijski pobjednici i svjetski rukometni prvaci, osvoje li iduće godine i Europsko prvenstvo, imat će sve tri krune! 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Mrki Medo 28.01.2019.

    Igrali su daleko najbolje. Ali je i ihf napravio sve da im ne bude teže. Od ždrijeba do raznih igrica sa rasporedom i sucima.

  • PLAVA_LJUBLJANA 27.01.2019.

    Slovenci smo bili prvaci u košarci ali ja znam da danas smo mi loša repka ali to ne znači da ne navijam za njih. Sramite se oni koji se sprdate sa svojih rukometaša umjesto da priznate da su se dečki maksimalno potrudili ali da sa tom ekipom teško možete više jer su vam falili Cindrić, Marić, Mamić...

  • Shogun 27.01.2019.

    Svaka čast 10 utakmica 10 pobjeda,ali imali su dosta sreće jer nisu na nas naletili

Komentiraj...
Vidi sve komentare