To je to što me zanima!

VIDEO Lino: Moramo napraviti golmana kao što ima Norveška!

U subotu Kauboje čeka Norveška i to je sudbonosna utakmica za nas, no prije toga, izbornik Lino Červar iznio je svoju analizu teške pobjede nad Bjelorusima...
Vidi originalni članak

Hrvatski izbornik Lino Červar analizirao je utakmicu protiv Bjelorusije i pobjedu (25-23) do koje smo došli u velikoj drami. Hrvatska će danas odraditi trening, a sutra će igrati protiv Norveške utakmicu u kojoj mora pobijediti.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Birao je riječi o sutrašnjem protivniku, Norveškoj.

- Mora se i njima dati priznanje, ali i mi imamo ambicije i radimo na njima. Vidjet ćemo kako će to izgledati. Krasi ih brza tranzicija, igraju u tom sastavu dvije godine i uigrani su. Disciplinirani su i znaju što žele sa sjajnim Sagosenom. Imaju iznimnog golmana Torbjorna Bergeruda, on je mlad, ali ponaša se kao da ima 40 godina. 

Onda se osvrnuo na naše golmane:

- Mi moramo detektirati materijal za golmana koji će imati psihičke i motoričke kvalitete, da napravimo stabilnog golmana koji će garantirati sigurnost svaku utakmicu. Golman nije slučajno 50% ekipe - smatra Lino pa dodaje:

- Sa pravom igrom, discipliniranom obranom i mudrim napadom možemo biti pravi!

Što je s našim golmanima na turniru, hoće li se poboljšati?

- Radimo na tome... Moramo pokazati mišiće, agresiju na domaćem terenu. Biti proaktivan, da iniciramo promjenu agresivnom igrom. Moramo pokazati da smo domaćini, to je vrlo bitno i o tome smo danas razgovarali. Pokušat ćemo im se suprotstaviti.

Unatoč svemu, Lino je optimist:

- Vjerujem u ekipu koju vodim, takav sam. Mediji nam trebaju tražiti slabe točke da nas se motivira i da budemo bolji.

Posjeta u Areni Zagreb nije bila kao u Splitu.

- Mislim da je to bilo očekivano jer je bilo predviđeno da igramo sa Francuskom, ali to tako nije bilo. Očekujem sutra i pozivam gledatelje da dođu, da dečkima damo potporu jer su zaslužili. Rukometna priča treba trajati i dalje, rukomet je ušao u srce građana i sa 13 medalja što smo osvojili i imamo na to pravo.

Smatra da smo u padu po pitanju kvalitete igre.

- Igrali smo u početku lijep rukomet, a onda smo počeli srljati protiv Švedske. Izgubili smo puno snage, a nismo imali efikasnost. Moramo vratit tečnost igre. Mi se moramo nositi sa pritiskom, moramo tražiti rješenja. Koristit ćemo još jednu izmjenu i moramo odlučiti o tome poslije treninga. Postoji mogućnost za to - rekao je Lino.
 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • 20.01.2018.

    A ovako ja mislim. Bez Duvnjaka nije Cindrić taj koji smije voditi napad iz prostog razloga jer je prenizak za visoke igrače u obrani. On se zabija u obranu navuče obrambene igrače na sebe ali u većini slučaja oni ga blokiraju i zagrade i nije u mogućnosti napraviti šansu, pritom nema pregled i ne zapošljava krila jer ih od visokih dečki kraj njega naprosto ne vidi. Dobaci neupotrebljivu loptu nekom pored sebe tko je također zagrađen istim igračima kao i on i tako se naš napad muva oko 3 metra radijusa. Dobar je Cindrić ali izračunajte njegov kompletan učinak odkad nema Duvnjaka. Moj prijedlog je da Duvnjak igra bar 15 minuta danas. Zbandažiraj se, malo pazi i aaaaajmooooo!

  • _Varešak_ 19.01.2018.

    Golmani se ne prave oni se rađaju.

  • albino_pantera 19.01.2018.

    Ajmooooooooo HRVATI. Glavu gore. Lino a da malo napadnes sa vanjskim igracima al koji imaju muda pucati po golu da oslobodis prostok krilima i uposlis pivota. Forsiranje sa Kopljarom, Cindrom i Karacicem se nije dobro pokazalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare