To je to što me zanima!

Santos se oprostio od Pelea. Lijes s njegovim tijelom postavili su na centar stadiona

Zainteresirani obožavatelji velikog nogometaša koji je preminuo u četvrtak mogu se oprostiti od njegova tijela do utorka ujutro, kad će krenuti na zadnje putovanje i proći kuću majke koja je još živa
Vidi originalni članak

Četiri dana nakon Peléove smrti njegov Santos oprostio se od velikana 24-satnom javnom povorkom koja je počela u 10 sati po lokalnom odnosno 14 sati po srednjoeuropskom vremenu na stadionu Urbano Caldeira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pogrebna povorka krenula je u utorak ulicama Santosa, dijela Sao Paula, i prošla je ulicom u kojoj živi Peléova 100-godišnja majka Celeste Arantes. Završila je na posljednjem počivalištu velikana, na groblju Memorial Necrópole Ecumênica, gdje je pokopan u krugu obitelji.

Dok je lijes s tijelom trostrukoga svjetskog prvaka napuštao bolnicu Albert Einstein, u kojoj je preminuo prošli četvrtak u 83. godini nakon zatajenja više organa zbog raka debelog crijeva, nebom je odjekivao vatromet. Pod pratnjom policije prevezli su ga na stadion i izložili na odru na centru terena.

Na stadionu kapaciteta 16.000 mjesta postavili su nekoliko velikih transparenata poput "Živio Kralj". Ljudi u koloni prolazili su i klanjali nogometnom velikanu. Na posljednji ispraćaj stigao je i predsjednik Fife Gianni Infantino.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Demetra ⚜💙_17 02.01.2023.

    Hvala Bogu da kod nas više nema otvorenih lijesova.

  • profić 02.01.2023.

    Sad će ga vozat kao onu babu Elizabetu.

  • 02.01.2023.

    Stvarno pretjerano na igralištu i još otvorem lijes 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare