To je to što me zanima!

Srebrni Tonči stigao je u Split, dočekan uz klape i šampanjac

Stipanović je propustio osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, ali nije u Riju. Tonči se kući vraća sa srebrom, a na rivi su ga dočekale tisuće ljudi
Vidi originalni članak

Osvajača srebrne medalje u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, splitskog jedriličara Tončija Stipanovića njegovi su sugrađani u subotu na večer dočekali u uvali Baluni u koju je uplovio brodicom noseći srebrnu olimpijsku medalju.

Brodicu s kojom je Stipanović uplovio u uvalu u kojoj je sjedište jedriličarskog kluba Mornar kojeg je on član, pratilo je više brodova i plolovila. Tonči se ukrcao u brodicu u Divuljama, na putu prema uvali Baluni plovio je ispred lučice Matejuška i Rive.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pri ulasku u uvalu Baluni zapaljeno je mnoštvo baklji, nazočni su uzvikivali "Tonči, Tonči", a spiker je preko razglasa istaknuo kako je Stipnovićeva medalja iz Rija čak 75. medalja koju su splitski sportaši do sada osvajali na olimpijskim igrama.

- Ovo nema nigdje na svitu - rekao je Stipanović koji je osvojio prvo olimpijsko jedriličarsko odličje za Hrvatsku od samostaljenja naše zemlje. Dva dana kasnije medalju i to zlatnu osvojili su i  Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

- Prije nego što sam otišao u Rio de Janeiro bio sam siguran u sebe jer smo se ja i moj tim dobro pripremili i ponosan sam na sebe i na moj tim koji je najzaslužniji za ovu medalju - rekao je Stipanović dodavši kako ostaje "mali žal" što nije osvojio zlatnu medalju.

- Malo mi je žao što je jedna sitnica odredila tijek zadnje regate u kojoj sam ostao bez zlatne medalje, ali bez obzira na to preponosni smo rezultatom jer prije odlaska na OI maštao sam o medalji bilo kojeg sjaja - kazao je  Stipanović.

Pritom je šaljivim tonom dobacio: "Da sam u Riju osvojio zlato, što bih radio u Tokiju za četiri godine?"

Idi na 24sata

Komentari 23

  • škver 21.08.2016.

    Bravoooooo!!!!! Splite isto, bravo!!

  • Palma13 20.08.2016.

    Moj Split....najluđi grad na svitu

  • 20.08.2016.

    Ko je taj? nikad cuo

Komentiraj...
Vidi sve komentare