To je to što me zanima!

Džoker Krama riješio Šveđane!

Hrvatska je teškom mukom srušila Švedsku 2-1, a junak pobjede bio je Andrej Kramarić. Čudesni Krama ušao je u igru i nekoliko minuta kasnije donio veliku pobjedu. Bio je to njegov deveti gol u zadnjih pet utakmica
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija teškom mukom stigla je do vrijedne pobjede protiv Švedske 2-1 u 3. kolu Lige nacija. Junak pobjede bio je Andrej Kramarić dok nas je u vodstvo u prvom dijelu doveo Nikola Vlašić. Hrvatska je velikom pobjedom stigla do prva tri boda ovogodišnjeg izdanja Lige nacija i konačno smo se maknuli s dna skupine 3.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo poluvrijeme bila je prava rapsodija. Djelovali smo lepršavo i razigrano, pritisnuli smo Šveđane i akcije su sijevale jedna za drugom. Prijetili su Uremović i Modrić, Perišić i Brekalo odigrali su vrlo dobro i aktivno terorizirali švedsku obranu premda smo u susret ušli bez klasičnog napadača. Šveđani nisu znali što ih je snašlo pa je tako i proteklo prvo poluvrijeme - praktički bez ijedne gostujuće šanse, a Dalićev eksperiment djelovao je uspješno.

Nagrada za odličnu predstavu stigla je u 32. minuti kada je Perišić sjajno probio bok, Brekalo prihvatio loptu u šesnaestercu i odlično poslužio Vlašića. Niksi je s desetak metara neobranjivo pogodio za vodstvo i sve je djelovalo kao raj.

No, u nastavku druga priča. Švedska je uspjela skupiti redove, učvrstiti blok i Hrvatska više nije bila toliko razigrana. Probudio se opasni Dejan Kuluševski, koji je Vatrenima napravio prilično velike probleme u nastavku. Razigravao je kao Messi, a nakon jedne takve akcije Švedska je stigla do izjednačenja preko Berga.

Pritiskali su Šveđani, Dalić je reagirao dvostrukom izmjenom i uveo Andreja Kramarića. Ispostavilo se da je učinio potez utakmice jer Krama je devet minuta nakon ulaska prenio formu iz Hoffenheima u reprezentaciju i pogodio za novo vodstvo! Gol je uslijedio nakon pogreške švedske obrane, Perišić je došao u situaciju pred Olsenovim golom u kojoj je mogao birati što će, no on je nesebično uposlio Kramu na drugoj stativi. Bio je to Kramin deveti gol u zadnjih pet utakmica.

Nakon tri odigrana kola Vatreni su se konačno maknuli s dna ljestvice i ostvarili prva tri boda ove sezone u Ligi nacija. Vodeći je Portugal sa šest bodova, isto toliko ima i Francuska, Hrvatska je treća dok Švedska i dalje nema bodova.

Idi na 24sata

Komentari 309

  • 5FDP 12.10.2020.

    "Čudesni" Krama ?? Hmm, teške riječi, Perišić ga perfektno pronašao, teže je faliti nego pogoditi, a ovaj jedva zabio s dva metra. Bilo kako bilo, važna pobjeda, čekamo Francuze, bit će puno teže.

  • 11.10.2020.

    Da nam nije Modrića u sredini ne znam kako bi to ispalo. I ovako smo jedva..

  • krkonosebeskidi 11.10.2020.

    Gubimo od Svedjana u Svedskoj Svedjani uzimaju bod Portugalcima i ovo su tri boda sto smo dobili to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare