To je to što me zanima!

Vaha: Pa što, i ja sam kao igrač "ružio" i naplaćao se tih kazni

Čujem da se pitaju kako sam se usudio kazniti igrače. Pa to je normalno. Pravilnik mora postojati, kao i kazne za prekršitelje, rekao je trener Dinama Vaha Halilhodžić
Vidi originalni članak

Uoči utakmice s Rijekom trener Dinama gledao je momčad s Kantride u Kupu protiv Varaždina. 

- Vidio sam neke igrače koji bi nam mogli stvarati probleme, ponajprije Đalović i Štrok koji ima dobar slobodnjak - rekao je Vaha.

Gledao je i moguće pojačanje Dinama, kapetana Varaždina Josipa Brezovca.

- Vidi se da je dobar, mobilan, sjajan pregled igre, ponaša se kao kapetan, a posebno sam primjetio njegov izvanredan šut s 20, 25 metara - kaže Vaha.

Ivan Tomečak, zbog slomljenog nosa otputovao je u Basel gdje će mu napraviti masku, dok Chago ima problema s ligamentima. Bišćan se oporavio, a zaigrati bi trebao i Sammir. Kaže Vaha da nedavno kršenje discipline Dinamovih igrača nije narušilo atmosferu.

- Bio sam strašno razočaran čuvši za izlazak igrača. Naravno da sam ih kaznio, a šta sam trebao? Otići s njima i pjevati? Čujem da se pitaju kako sam se usudio kazniti igrače. Pa to je normalno. Pravilnik mora postojati, kao i kazne za prekršitelje. Pa i ja sam kao igrač izlazio, "ružio", imao djevojke i naplaćao se kazni. Pa Baka Slišković je tu bio rekorder - rekao je trener Dinama.

Nije još odlučio kojim će se igračima na zimu zahvaliti. 

- Vidim, svugdje se već pišu transfer liste. Igrači čitaju u medijima i nije im lako. Potom dođu kod mene i pitaju me: "Šefe, je li to istina?" Jako su osjetljivi - dodao je Vaha.

Ante Rukavina nije zabio gol još od rujna i utakmice s Villarealom.

- Puno razgovaram s igračima. A Kramarić je problijedio kad je zabio Osijeku. Imao je veliki psihološki pritisak, stoga sam odmah dotrčao do njega i čestitao mu - rekao je Vaha.

Velikih problema s disciplinom imao je i nakon dolaska u Obalu Bjelokosti.

- Dođem ja na prvo okupljanje, kad ono šestorica igrača. Mi putujemo u Japan, a ja imam šestoricu. Na dan utakmice stižu još četvorica i dva golmana. Kad smo došli u Japan pogledao sam fizioterapeuta, liječnika, masera i rekao im: "Skidajte se u dresove, sjedit ćete na klupi da me ne bude sram". Kad smo se vratili s turneje na sljedeće okupljanje pozvao sam 45 igrača i rekao im:

- Dečki, ovako više ne ide. Sljedeća 23 mjeseca nitko više nije prekršio disciplinu - ispričao je Vaha dodavši da je noćni provod "smrt" za nogometaša.

- Ronaldinho je bio najbolji na svijetu dok nije počeo izlaziti. Sad se već tri godine pokušava vratiti, ali bezuspješno. Tko zna hoće li se ikad vratiti - zaključio je iskusni trener Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ko-kores 25.11.2010.

    vaha,30 godina smo te čekali,,tad si obečao doći u dinamo,ali štaš,ipak si došao,majstore skidam ti kapu ,ti si naša budučnost,samo nemoj slušati primitivce,kad te vređaju na nacionalnoj osnovi,to je samo znak kakav si genijalac,.

  • berislae_1 25.11.2010.

    Konačno jedan normalan trener koji se ne boji nikoga i ničega,da je došao ranije igrali bi već par godina proljeće u Europi...

  • zule 25.11.2010.

    Rođo svaka mu čast na tome. Ali budi siguran da nije radio 8 sati na poslu te se ubio od posla,nego ga je zaradio kao svaki pravi hrvatski poduzetnik ha,ha LOPOVLUKOM I KRAĐOM, a poznato je kako se dijeli novac koji nije zarađen radom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare