To je to što me zanima!

"Vahid i Mamić, namjerio se tu fanatik na fanatika"

Švabo smatra da je Bilić i dalje najbolje rješenje reprezentaciju. Tvrdi da Hrvatska ima velike šanse za EP 2012. ako protivnike ozbiljno shvati
Vidi originalni članak
24sata: Koliko Vahid Halilhodžić može donijeti Dinamu?
U Maksimiru se sad namjerio fanatik na fanatika. Mamić na Halilhodžića. Vaha je trener koji ne podnosi poraz i Dinamu može donijeti jako puno. Ima trenersko ime i mogao bi napraviti dobar rezultat u Maksimiru.
24sata: Mogu li Hajduk i Dinamo proći skupinu u Europskoj ligi?
Natjecanje je dugo i pitanje je imaju li dovoljno širok igrački kadar. Zbog toga sam malo skeptičan. Ipak i ovo je sigurno velik rezultat.
24sata: Bi li regionalna liga bila dobro rješenje za naš nogomet?
To bi bilo dobro za sve. Klubovi bi puno bolje prolazili finacijski. Opet bi u svakom klubu imali četiri-pet sjajnih igrača. Regionalna liga bila bi među najjačima u Europi. Dinamo, Hajduk, Zvezda i Partizan opet bi možda imali značajnu ulogu u euronatjecanjima.
24sata: Sammir je hit-igrač u nas, mogao bi i u reprezentaciju?
On sad igra dobro, ali sjajni hrvatski igrači igraju vani. Biliću bi stranac u momčadi bio ‘vrući kesten u rukama’, a to mu ne treba.
24sata: Kakve su šanse Hrvatske u nastavku kvalifikacija za EP?
Velike, ali samo ako protivnike ozbiljno shvate. Grčku su podcijenili, svi su zaboravili da su oni bili europski prvaci. Fali objektivnosti. Uspoređuju se s ‘vatrenima’, a oni su ipak brend. Treba ići korak po korak da opet ne bi doživjeli neki kiks. Kao što je bio neodlazak na Svjetsko prvenstvo.
24sata: Je li Slaven Bilić još najbolje rješenje za izbornika?
Vidim da su se mnogi okrenuli protiv njega. Ako ga se mislilo smijeniti, onda je to trebalo učiniti prije početka kvalifikacija, a ne sad kad su prijelomni trenuci za hrvatski nogomet. Slaven je prošao školu, jako je privržen i ima sjajan odnos s igračima. Teško je pronaći takvog. Stoga ga treba čuvati. On je trenutačno najbolje rješenje za klupu reprezentacije.
24sata: Tko od mladih može sad igrati za A reprezentaciju?
Mladi u Hrvatskoj prebrzo postaju zvijezde. Nekad su igrači bili zadovoljni s toliko novca da mogu kupiti cipele i hranu, a danas odmah maštaju o milijunima eura i Manchester Unitedu. Mislim da još treba pričekati s pozivanjem igrača iz mlade momčadi u A reprezentaciju. Mislim da nitko ne odskače dovoljno za Bilićevu vrstu.
24sata: Hoćete li se ikad vratiti na trenersku klupu?
Teško, problemi sa zdravljem su preveliki. Na klupu bih morao sa štakom, a to bi loše djelovalo na momčad. Ne bi bilo baš elegantno. Svi bi mislili da je moja momčad na štakama kao i ja.
24sata: Tko su glavni favoriti u Ligi prvaka ove sezone?
Barcelona je sigurno najjača. Ima najbolje igrače. Njoj će glavni konkurent biti Mourinhov Real. Engleski klubovi ne izgledaju mi jako kao nekad. Mislim da će naslov na Nou Camp ili Santiago Bernabeu.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • navijalo 20.09.2010.

    Bravo Švabo!

  • BERISLAE 20.09.2010.

    Na treningu Hajduka igraju prva momčad protiv pričuva i kad je završio trening pitaju novinari Špacu kako je zadovoljan utakmicom?Špaco im odgovori:Ma dobro su igrali,al sudac je nas je pokrao!Novinari pitaju da li prvu momčad ili pričuve,a Špaco odgovori:Ma obje ekipe,mrzi Hajduk!

  • njonjo 20.09.2010.

    nije fanatik na fanatika nego trener na lihvara i derikozu

Komentiraj...
Vidi sve komentare