To je to što me zanima!

Valencia ne popušta: Samo je kraljevski klub bolji u Primeri

Portugalski trener Nuno Espirito Santo zna što radi. Doveo je Valenciju do pobjede 3-1 kod Villarreala, čime su "šišmiši" skočili na drugo mjesto španjolske Primere
Vidi originalni članak

Nakon deset kola španjolskog prvenstva od prvog do petog mjesta samo su dva boda razlike . Ovog vikenda Barcelona i Sevilla pali su s prva dva mjesta na četvrto i peto, a napredovali su Real Madrid , Atletico Madrid i Valencia .

Real je vodeći s 24 boda, a odmah iza "kraljeva" je Valencia s 23 boda nakon pobjede u gostima kod Villarreala. Bilo je 3-1, a do vodstva je bijelo-crni klub stigao autogolom Manuela Triguerosa u šestoj minuti.

Cijeli niz napada domaćih zaustavio je sjajni brazilski golman Diego Alves , a njegova Valencia znala je iskoristiti još dvije prilike pred golom Villarreala u drugom poluvremenu. U 64. i 73. minuti pogađao je njemački stoper Shkodran Mustafi , dok je konačnih 1-3 postavio Trigueros u 88. minuti svojim drugim golom, prvim u mrežu Valencije.

U nedjelju je nastupio i Mario Pašalić , koji je odradio 80 minuta u pobjedi Elchea protiv Espanyola (2-1). Bivši član Hajduka dobio je žuti karton u 14. minuti, a njegov klub više nije u opasnoj zoni, nego je s osam bodova na 17. mjestu.

Rezultati 10. kola:

  • Deportivo La Coruna - Getafe 1-2
  • Granada - Real Madrid 0-4
  • Atletico Madrid - Cordoba 4-2
  • Barcelona - Celta de Vigo 0-1
  • Real Sociedad - Malaga 0-1
  • Athletic - Sevilla 1-0
  • Villarreal - Valencia 1-3
  • Levante - Almeria 2-1
  • Elche - Espanyol 2-1

Ljestvica: Real 24, Valencia 23, Atletico 23, Barcelona 22, Sevilla 22, Celta 19...

Idi na 24sata

Komentari 27

  • MojVeseljko_1 03.11.2014.

    eto rokali su mi minuse dok sam pisao da je real mašinerija samo treba vremena da se uigraju...di ste sad???

  • Mlunko_1 03.11.2014.

    la liga je zadnje dvi godine postala najzanimljivija liga, a isto tako je i najkvalitetnija (jedini pokazatelj jacine i kvalitete su EL i LP, a tu su spanjolci uvik u zavrsnici), ali u la ligi ima jedan veliki problem, a to je sta zadnje vrime sudac odlucuje utakmice tj. ima previse simuliranja i okruzivanja suca da bi donia neku odluku... BL je zadnjih godina dobila puno na kvaliteti(sta pokazuju u europi), i sta je dobro ta kvaliteta nastavlja rast iz godine u godinu... nije bas zanimljiva, ali po meni ove godine bi moglo bit svega, i utakmice BL su po meni najlipse za pogledat jer nema nikad stanke vec se trci u 90oj kao i u prvoj minuti... ona je spoj la lige i PL... imaju tehnicku potkovanost spanjolaca i fizicki dio engleza (nisu u nijednoj toj osobini isli do kraja vec su napravili optimalan omjer te dvi karakteristike) i bas zbog toga su zanimljivi i lipo je gledat te utakmice jer nitko ne umrtvuje igru... sta se tice PL ona je zadnjih godina previse pala, a sad nema cak ni zanimljivosti... zadnje vrime su kante za napucavanje u europi (izuzev chelsea) i svi se vesele englezima za protivnika... ne znam uopce zasto neki jos tvrde da je PL najjaca kad nije, osim toga puno je dosadnija nego BL i la liga, a da ne pricam o ljepotama akcija... pa svi se drze sta kaze onaj komentator sportkluba (a on svaku utakmicu po 10 puta kaze da ovo ima samo u PL, da ovakva "odlicna" igra postoji u PL, a to govori na svaki udarac u okvir pa makar se lopta dosetala do golmana) i drze da je to istina, a o njegov strucnosti ne treba uopce pricat jer je dosta puta pokaza da se jos uvik moze zaposlit di oce ako imas vezu

  • kovač7 03.11.2014.

    barca ne osvaja nista,prosjecna su ekioa,bit ce 4 mozda 5 na tablici,realu ce valencia iatletico opet gluposti raditi,real ima srece sto ima tog ronalda,najboljeg igraca svijeta i tu je ta razlika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare