To je to što me zanima!

Van Persie kao Shearer: Tek šest golova udaljen od rekorda

Robin Van Persie s dva gola protiv Norwicha u prošlom kolu Premiershipa, ušao je u 'Klub 30', igrača koji su zabili više od 30 golova u prvenstvu u kalendarskoj godini
Vidi originalni članak

Nizozemski napadač Arsenala Robin van Persie igra u životnoj formi. U subotu je s dva gola donio "topnicima" 2-1 gostujuću pobjedu nad Norwichem, a bili su mu to 30. i 31. premierligaški golovi u ovoj kalendarskoj godini.

 Nizozemac je tako postao tek peti igrač u povijesti Premierlige koji je u istoj kalendarskoj godini zabio 30 ili više golova. Rekordno još uvijek drži Alan Shearer koji je 1995. godine u dresu Blackburna zabio 36 golova, a engleski napadač ujedno je i jedini koji je zabio 30 ili više u dva navrata. Naime, 1994. godine zabio je točno 30 golova. No, valja spomenuti da je rekordan broj golova Shearer zabio u trenutku kada je Premierliga brojala 22 umjesto sadašnjih 20 klubova.

Thierry Henry drugi je na popisu sa 34 gola na kontu iz 2004. godine, a u 'klubu 30' nalaze se još i Les Ferdinand (30, 1995. godine) i Ruud van Nistelrooy (30, 2003. godine).

Arsenal do kraja kalendarske godine ima za odigrati još sedam premierligaških susreta, a nastavi li sadašnjim ritmom (31 gol u 29 utakmica, 1.07 golova po susretu, op.a.) Van Persie bi mogao ne samo preteći najboljeg Arsenalovog strijelca u povijesti, Henryja, ali  i Shearera, već i doseći magičnu granicu od 40 golova.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_81815 20.11.2011.

    Pa moga bi dat igraju protiv Fulhama , Wigana , Evertona , City-ja , Aston Ville , Wolvesa i QPR , moze komodno na svaku po gol i protiv Wigana i Rangersa 2,3 a mozda i vise :)

  • Lagrange 20.11.2011.

    uz suareza trenutno najbolji zbog toga sto njih dvojica nose svoje momcadi. bez njih ni liverpool ni arsenal ne bi bili blizu vrha. rooney, aguero i dzeko dobri ali za klasu manje od ovih jer im uvijek ima tko gurnuti loptu naprijed. međutim forma se brzo mijenja, a ozljede ce prije ili kasnije doci do persiea

  • Isco16 20.11.2011.

    Po meni trenutno najbolji napadač premiershipa . Mozart od igrača , užitak ga gledat , ta njegova lijevica uhh , ozljede su mu necu rec uništile karijeru , al je mogao mnogo mnogo više da su ga zaobišle , isti je primjer kao Robben. Ti nizozemci stvarno nemaju srece kolko je bilo takvih igrača a ozlijeda više nego odigranih sezona od napomenutih Robbena i Robina , do Van Bastena , Kluiverta uh ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare