To je to što me zanima!

Varaždin vraća bivšeg trenera, Toplak odbio ozbiljne ponude: Možda mi je sad i malo žao...

Toplaku je zbog svega malo narušeno zdravlje: Nakupilo se mnogo stresa i valjda i zbog toga imam povišeni krvni tlak. Malo ću se odmoriti i nikad se ne zna u trenerskom poslu kakvi me izazovi čekaju u budućnosti
Vidi originalni članak

Samir Toplak je bivši trener Varaždina, pretposljednje momčadi 1. HNL.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toplak preuzeo je Varaždince u veljači ove godine naslijedivši Luku Bonačića. Momčad je tada bila na zadnjem mjestu ljestvice i nitko nije davao šanse Varaždincima da će osigurati ostanak.

No, Toplak je to vrlo lako ostvario. Nakon koronastanke njegova momčad bila je pravi hit prvenstva. Osim što su Varaždinci pobjeđivali svoje direktne konkurente za ostanak Inter i Istru 1961, slavili su i protiv Slavena Belupa, Gorice, Osijeka i Hajduka na Poljudu.

Na kraju je Toplak sa svojim igračima nekoliko kola prije kraja osigurao ostanak u društvu najboljih.

- Ono što sam napravio, to mi nitko ne može oduzeti. Tu sinergiju navijača, igrača i stručnog stožera, to mi nitko ne može platiti. To je za sto života, istinski sam uživao - rekao je Samir Toplak, koji je ljetos imao ozbiljne ponude iz turske i poljske lige.

- Odlučio sam ostati. Možda mi je sad malo žao, no lako je biti general poslije bitke - dodaje Toplak, koji poštuje odluku Izvršnog odbora NK Varaždina.

- Ljudi su donijeli takvu odluku i to je tako. Moj stožer podigao je klub sigurno u sportskom segmentu. Uvjeren sam da bismo ostali u ligi bez obzira na krizu rezultata u posljednje vrijeme. Želim im svu sreću da to i ostvare - istaknuo je varaždinski trener kojem je zbog svega malo narušeno zdravlje.

- Nakupilo se mnogo stresa i valjda i zbog toga imam povišeni krvni tlak. Malo ću se odmoriti i nikad se ne zna u trenerskom poslu kakvi me izazovi čekaju u budućnosti - jasan je Toplak.

Što se tiče Varaždina, momčad će protiv Hajduka u idućem kolu voditi trenerski dvojac Dario Jertec i Zoran Kastel.

No, u kuloarima se spominje da bi Toplaka na klupi mogao naslijediti Branko Karačić, koji je prije dvije sezone uveo Varaždince u 1. HNL.

- Ništa ne znam. Ne bih ništa komentirao - poručio je Karačić, koji je osim Varaždina vodio i Zagreb, Marsoniju, Osijek, Cibaliju, Šibenik, Slaven Belupo, Široki, Zrinjski i Vitez.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kicovz 07.12.2020.

    Greška uprave, nije do trenera nego do ekipe, 80posto njih je u rangu 2 hnl

  • zagraj 07.12.2020.

    On je dobar trener,vodstvo kluba je previdjelo da su im suci oduzeli 3-4 boda,igraju jako dobro,kriza rezultata je trenutna slabost,kao prolazna bolest...

  • Prki 07.12.2020.

    Izgubio 3-4 stožerna igrača na kraju sezone i uprava mu nije nadoknadila odlazak niti jednog i sada je kao on kriv, pa s ovom ekipom ni Zoki Mamić ne bi mogao ništa napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare