To je to što me zanima!

Vaterpolisti svladali Grke za 5. mjesto: 'Još uvijek razočarani'

Izabranici Ivice Tucka gubili su 1-3 pa preokrenuli na 7-3. Prednost od 4 gola održali su do kraja za 11-7, a najučinkovitiji su bili Maro Joković i Sandro Sukno s tri gola
Vidi originalni članak

Hrvatski vaterpolisti svladali su reprezentaciju Grčke 11-7 (2-3, 3-0, 3-2, 3-2) te tako osvojili peto mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti, ali i izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kazanu

Izabranici Ivice Tucaka usporeno su otvorili susret i našli se u zaostatku 1-3, no onda je Hrvatska krajem prve četvrtine konačno proigrala, a početkom treće četvrtine i vodila 7-3. Prednost od četiri gola razlike održana je do kraja susreta, a najučinkovitiji u redovima pobjednika bili su Maro Joković i Sandro Sukno s tri gola. 

Joković: "Došli smo po medalju, kući se vraćamo razočarani"

Reakcije Hrvata nakon pobjede bile su podijeljene. Svi su zadovoljni pobjedom, ali je još uvijek ostao gorak okus poraza od Italije u četvrtfinalu.

- Igrali smo dobro, ali smo izgubili šansu za osvajanje medalje kada smo igrali protiv Italije. Ponosan sam što se moja momčad izvukla i odigrala najbolje što može nakon tog teškog poraza. Uvijek je dobro završiti turnir pobjedom - izjavio je izbornik Tucak nakon utakmice.

- Danas smo ušli u utakmicu s ciljem osvajanja petog mjesta i to smo i učinili. Sada ćemo se vratiti u Hrvatsku i pripremiti za druga natjecanja. U Budimpeštu smo došli po medalju tako da smo još uvijek razočarani - rekao je Maro Joković.

Grčki izbornik Christos Afroudakis pohvalio je protivnika.

- Bilo bi lijepo završiti natjecanje pobjedom, ali uvijek je teško igrati protiv momčadi poput Hrvatske. Sada se moramo sabrati i pripremiti za sljedeće izazove - izjavio je.

EP u vaterpolu, utakmica za 5. mjesto:

  • Hrvatska - Grčka 11-7 (2-3, 3-0, 3-2, 3-2)
Idi na 24sata

Komentari 22

  • daljinac 27.07.2014.

    i mi !

  • bbbdado 26.07.2014.

    Nismo se proslavili , ali hajde , barem odlazak na SP bez kvalifikacija

  • Hrvat_DU 26.07.2014.

    Očekivano, cijelo prvenstvo bez ikakvih iznenađenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare