To je to što me zanima!

Vatreni, oprez: Meksikanci pred 70.000 ljudi razbili Islanđane

Hrvatski krvnici sa Svjetskog prvenstva u Brazilu deklasirali su Island u prvoj pripremoj utakmici za turnir u Rusiji i s puno samopouzdanja dočekuju našu reprezentaciju...
Vidi originalni članak

Hrvatski suparnik u skupini D na SP-u u Rusiji Island u petak je poražen u prijateljskoj utakmici u Santa Clari gdje ga je s 3-0 svladao Meksiko

Prvi gol za Meksiko u prvom poluvremenu zabio je Fabian u 37. minuti, a onda je Miguel Layun bio dvostruki strijelac u drugom poluvremenu, u 64. minuti i u sudačkoj nadoknadi.

Island je do ove utakmice imao tri pobjede u nizu, a Meksiko je ostao neporažen i u sedmoj utakmici zaredom. Izbornik naših idućih protivnika, Juan Carlos Osorio, bio je zadovoljan načinom na koji su se njegovi igrači nosili s defenzivnom igrom Islanda:

- Pokazali smo da se kolektivno možemo nositi s takvim tipom nogometa. Oni vjeruju u svoj način igre i na tome im se divim. 

Islandski izbornik bio je prilično frustriran nakon ovakvog poraza:

- Mi nismo najbolji u posjedu lopte, ali ne možemo biti nešto što nismo. Poraz od 3-0 izgleda gadno, posebno za ekipu koja ne prima puno golova.

Ova pobjeda Meksikanaca samo je dodatak na lošu večer europskih reprezentacija. Pisali smo već o južnoameričkoj dominaciji (Urugvaj, Brazil, Peru, Argentina, Kolumbija), a tome treba dodati i srednjeameričke reprezentacije jer osim što je Meksiko dobio Island, slavila je i Kostarika protiv Škotske 1-0.

Protiv Meksika će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati sljedeću pripremnu utakmicu u noći na srijedu (4:00) u Dallasu. S njima su Vatreni do sada igrali četiri puta i dva puta slavili, oba puta u prijateljskim utakmicama (1992. i 1999.), dok su Meksikanci pobijedili na dva Svjetska prvenstva 2002. i 2014. 

SASTAVI:

Meksiko: Guillermo Ochoa - Miguel Layun, Diego Reyes, Hector Moreno, Jesus Gallardo - Hector Herrera, Jesus Molina, Andres Guardado - Jesus Corona, Javier Hernandez, Carlos Vela

Island: Hannes Por Halldorsson - Birkir Mar Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Skulason - Jann Berg Gudmundsson, Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason - Jon Dadi Bodvarsson, Kolbeinn Sigthorsson

Idi na 24sata

Komentari 38

  • mestar 25.03.2018.

    Ovaj izlet u USA je nesto sto je stetno za reprezentaciju pri kraju naporne sezone mislim da je napravljena jedino da brend posjeti kockarnicu ti profesionalni navijaci da posjete Floridu na racun reprezentacije. Jeli netko zna koliko ih je u delegaciji, vidim Horvatincica tu su negdje i ostali putnici koji nemaju nista s reprezentacijom, ali putuju na trosku NS eto gdje je otislo prosle godine 16 i nisti mil i kase NS a. Koliko ce tek bit ove godine, Amerika Rusija s jednok kraja na drugi sto nije malo.

  • Mali Ali1 24.03.2018.

    Jednostavno sve te juznoamericke ekipe nas pretrce. I tocka.

  • Karlo Butić Butigol 24.03.2018.

    Ono sto ja ocekujem od ove utakmice je minimalan poraz od Meksika posto oni svi igraju prijateljske kao da je finale SP-a,a opet ce se potvrdit teza da Strinic nije ni za klupu u Rusiji,da je Corluka odigrao svoje za reprezentaciju i da se nemoze nositi s brzim i tehnicki mocnijim napadacima,da Kramaric mora biti nasa prva spica i da ova ekipa treba neke mlade svjeze krvi,ubacit ih u vatru pa sta bude,od onog jucer gore nemoze!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare