To je to što me zanima!

Vatreni 'piško' u dresu Mandže navija iz Vukovara za Hrvatsku

Povodom Europskog prvenstva, Grad Vukovar je potporu reprezentaciji odlučio pružiti na ovaj simpatičan način te je skulpturu dječaka obukao u navijački dres
Vidi originalni članak

Uoči nedjeljne utakmice Hrvatske i Turske u Parizu, iz Vukovara stiže kreativna i originalna podrška Vatrenima. Riječ je o popularnom 'pišku', šarmantnom Augustinčićevom 'dječaku' koji se nalazi preko puta dvorca Eltz.

Grad Vukovar je potporu reprezentaciji odlučio pružiti na ovaj simpatičan način te je skulpturu dječaka obukao u navijački dres kojeg su prilagodile Zrinka Kukuljica Merčep i Marina Vidović, vlasnice obrta za dizajn 'Kućica Hrvatska', a kockaste startasice izradila je tvrtka 'Borovo'. 'Piško' se pretvorio u Mandžu...

Odmah po postavljanju „piško" je postao atrakcija te je izazvao pozitivne reakcije građana, a njegove fotografije su se munjevitom brzinom proširile društvenim mrežama, stoji na gradskoj stranici vukovar.hr

- Dječak je obučen u navijački dres na inicijativu upravnog odjela za kulturu i turizam. Iako je već od vračanja skulpture na lokaciju gdje je bio prije Domovinskog rata izazivao pozitivne reakcije, ova ideja ga je proslavila još više - rekao je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara, Marijan Pavliček.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić zahvalila se obrtu za dizajn 'Kućica Hrvatska, te tvrtki 'Borovo' na suradnji i uloženom trudu u ovu ideju.

- Augustinčićev dječak će ovako odjeven boraviti u Vukovaru do kraja Eura i nadamo se da će našoj reprezentaciji donijeti sreću u ostvarivanju vrhunskog plasmana na ovom prvenstvu - dodala je pročelnica Sekulić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • zeleos 08.06.2016.

    sad svbi imaju sta posarat, pokidat i unistit

  • phyxsius 08.06.2016.

    Jedno pitanje novinarima ne vezano za članak. Tijekom cijele sezone ste barem 2 članka tjedno pisali o futsalu i našoj ligi, odnosno uglavnom o Dinamu. Čim je Dinamo ispao ste prestali. Trenutno je u tijeku vjerojatno nikad zanimljivije finale u povijesti hrvatskog futsal prvenstva, a niti jednog članka nema. Odigrane su već 3 utakmice, a niste se udostojili čak ni rezultat napisati. Zašto? Znam da futsal prati malo ljudi, ali baš mi je to zanimljivo jako da je po vama jedino vrijedno spomena u hrvatskom futsalu Dinamo i njegovi divljaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare