To je to što me zanima!

Veldin Karić je u formi: S 42 je zabio četiri u derbiju šeste lige

DRAVIN GOLGETER Veldin Karić (42) jedan je od najstarijih aktivnih nogometaša. Uživa zabijajući u dresu ‘crveno-crnih’ iz Kuršanca. Kad ne zabija, namješta golove suigračima
Vidi originalni članak

Ma mogao sam zabiti i više, ali eto, štimam i drugima da nešto zabiju, kaže kroz smijeh Veldin Karić, legenda HNL-a.

I s 42 godine zabija kao nekad. U derbiju treće međimurske lige, između Drave iz Kuršanca i Bratstva iz Presake (5-2), Veldin Karić zabio je četiri gola!

- U HNL-u sam 1999. za Varteks protiv Mladosti iz Suhopolja zabio četiri gola - prisjetio se legendarni napadač.

Nogomet mu je ljubav, a kad je tako, onda nikad niste prestari. Štoviše, Karićevi suigrači kažu da djeluje, igra kao tinejdžer.

- Osjećam se super. Kad budem osjetio da ne mogu, prestat ću igrati. Zasad ne mislim. Štoviše, igram dvaput tjedno. Nedjeljom za Dravu iz Kuršanca i četvrtkom za veterane zagrebačkog Dinama. Evo, baš danas igramo u Doboju. Ma super je to, baš uživam. Dok je ekipa i društvo super, i ja se osjećam super - kaže nam Karić.

U HNL-u je bio jedan od omiljenih igrača. Voljeli i cijenili su ga svi.

U 250 nastupa zabio je impresivnih 88 golova.

- Ako moram, izdvojio bih dvije utakmice u HNL-u. Kao igrač Varteksa, dočekali smo Dinamo. Bilo je to 1999. Slavili smo postavljanje reflektora, stadion u Varaždinu bio je pun. Pobijedili smo 2-0, a ja sam zabio drugi gol. Također, izdvojio bih utakmicu Kupa Uefe u Birminghamu, 2001., protiv Aston Ville. Pobijedili smo 3-2.

Za one koji se ne sjećaju, za Aston Villu su tad igrali David Ginola, Gareth Barry, Juan Pablo Angel, Mustapha Hadji, a na golu je bio legendarni Peter Schmeichel.... Bila je to moćna Aston Villa, no Karić i društvo bili su prejaki.

Prije dolaska u Varteks Karić je bio u Torinu.

- Sjećam se utakmice protiv Juventusa, gradski derbi. Za Juve su tad igrali Ravanelli, Vialli, Roberto Baggio, Del Piero, Ferrara, Peruzzi je branio... Izgubili smo 5-0, a ja sam kod 1-0 pogodio prečku. Uh, da je ušla - kaže kroz smijeh Karić.

Potom ga je pokojni Anđelko Herjavec doveo u Varteks, što je bio jedan od najboljih poteza u povijesti kluba.

- Anđelko me prvo doveo na posudbu, a kasnije je otkupio ugovor. Da je pokojni Đelac živ, uvjeren sam da bi Varteks barem jednom bio prvak Hrvatske. U to sam uvjeren - zaključio je legendarni Karić, koji je rušio Dinamo, Hajduk, Rijeku...

Danas ruši sve pred sobom u trećoj međimurskoj ligi. Nekad je igrao protiv Baggija, danas protiv “Bađića”. Dva zlatna repića, od kojih pozantiji, Karićev, još igra...

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Diego Simeone 08.09.2016.

    jedna velika ljudinaa!!!!!!znam to iz osobnog iskustva jer mi je bio trener u marsinim juniorima,doduse ne dugo al dosta da na mene ostavi odlican dojam prije svega kao covjek,ovo drugo nije ni bitno kad je bio igracina!!!

  • zi_zippo 08.09.2016.

    Veldine cijenim te kao igrača i čovjeka ali trenutno ako se ne varam ekipa iz Kuršanca je sastavljena od roma,kud si tamo zalutao..

  • darmopil 08.09.2016.

    Svatko tko ga se sjeca iz igracki dana ruku na srce reci ce da je bio panj i spor i los igrac ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare