To je to što me zanima!

Veliki navijač: Steve Nash želi pomoći Tottenhamu

Kanadski košarkaš veliki je navijač premierligaša i nakon što završi karijeru želi se aktivno uključiti u život i rad svog omiljenog kluba
Vidi originalni članak

Ne želim da me itko shvaća kao nekakvog 'Jenkija' koji nema pojma o nogometu i da u svemu vidim zaradu. Kada završim karijeru, definitivno želim biti aktivno uključen u djelovanje Tottenhama, izjavio je sjajni playmaker Phoenix Sunsa i jedan od najboljih asistenata u povijesti NBA lige.
- Moji roditelji su iz svjevernog dijela Londona i uz Tottenham sam isključivo zato što ga volim. A kada budem imao više vremena, volio bih i aktivnije biti uz klub - dodao je.
Nashovi roditelji su Britanci koji su djecu podizali u Kanadi. Steve i njegov brat Martin odrasli su u kanadskoj pokrajini British Columbia, u kojoj je najveći grad Vancouver. Steve je na tijekom mladosti trenirao košarku, lakros i nogomet. Navodno je podjednako kao u košarci uspješan bio i u nogometu. No odlučio je da je njegova budućnost košarka i ta se odluka pokazala ispravnom. U ovom je trenutku jedan od najboljih košarkaša na svijetu. Brat Martin se odlučio za nogomet i čak je nastupao i za nekoliko engleskih niželigaša. Stockport County, Chester City i Macclesfield Town samo su neki od klubovi u čije je dresove ovaj danas 32-godišnji vezni igrač nosi tijekom karijere. Martin Nash je i aktualni kanadski nogometni reprezentativac.
I Steveov otac John Nash bio je nogometaš. Igrao je profesionalni nogomet u Engleskoj i kasnije u Južnoafričkoj Republici. Sve ovo zorno ilustrira kako Steve Nash nije nikakav 'nogometni padobranac'. I kao takvog, navijači Tottenhama sasvim sigurno bi ga prihvatili puno bolje nego, primjerice, Liverpoolovi svoje vlasnike Georgea Gilleta i Toma Hicksa. Iako Nash sigurno neće kupiti Tottenham. Čak još i ne zna hoće li ulagati novac u klub.
- U stalnom sam kontaktu s čelnicima Tottenhama, predsjednikom Danielom Levyjem i sportskim direktorom Damienom Comollijem. No o mom eventualnom ulaganju još uvijek nismo razgovarali. Pomoći ću kako god treba, bez obzira u kojem smislu će ta moja pomoć doći. Ima vremena za takve odluke - kaže Nash.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare