To je to što me zanima!

Veliki obračun: James bolji od Wadea, Cavsi pobijedili

Cleveland je pobijedio na gostovanju u Miamiju, a u glavnim ulogama bile su prve zvijezde momčadi. LeBron se zaustavio na 42, a Dwayne na 41
Vidi originalni članak

Po prvi put u klupskoj povijesti momčad Cleveland Cavaliersa ostvarila je 35 pobjeda više u odnosu na broj poraza. Trenutačno su na 47-12. Tim omjerom LeBron James i društvo drže vodeću momčad u Istočnoj konferenciji NBA lige, a kako igraju čini se da će je teško ispustiti. Cavaliersi su u ponedjeljak gostovali u Miamiju kod Heata gdje su nadoknadili 11 poena manjka u posljednjih osam minuta i upisali 107-100 pobjedu.
U onom što je većinu večeri izgledalo kao obračun dvojice ponajboljih igrača lige i velikih prijatelja (Dwyane Wade i LeBron James ubacili više od 40 poena) pogled na sebe svrgnuo je Mo Williams čijih je 15 od 30 koševa stiglo u posljednjim minutama susreta.
Ipak, svjetla pozornice uglavnom su svijetlila za razigrane vođe momčadi. Tako je Wade meč završio s 41 košem, sedam skokova, devet asistencija, ali i osam izgubljenih lopti, dok je James momčad do pobjede predvodio s 42 koša, osam skokova i četiri asistencije. I njemu su lijepu statistiku pomalo unakazile izgubljene lopte, prosuo je šest napada. Inače, ovo je drugi put u utakmicama Heata i Cavsa da njihove vođe idu preko 40 poena. U Clevelandovoj domaćoj pobjedi 1. travnja 2006. James je ubacio 47, a Wade 44 koša.
Jedna od omjerom najslabijih momčadi lige, Oklahoma City Thunderi, priredila je veliko iznenađenje svladavši Dallas Maverickse 96-87. Uspjeh je tim veći ako se zna da su igrali bez vodećih strijelaca Kevina Duranta i Jeffa Greena. Da se njihov izostanak ne osjeti, pobrinuo se rookie Russell Westbrook prvim triple-doubleom (17 poena, 10 skokova, 10 asistencija) karijere i prvim za momčad od kada se preselila iz Seattlea i promijenila ime u Supersonics.

NBA liga, ponedjeljak:

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 78-106
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 96-87
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 100-107
Washington Wizards - Atlanta Hawks 89-98
Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets 91-98

Idi na 24sata

Komentari 1

  • robert81 03.03.2009.

    LeBron MVP!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare