To je to što me zanima!

Veliki obrat: Budimpešta uzela SP u vaterpolu, počinje na dan kada je i finale Lige prvaka?

Svjetsko i Europsko prvenstvo trebalo bi se održati u razmaku od samo dva mjeseca. Ako Jug uđe u završnicu Lige prvaka, njegovi će igrači propustiti završnicu priprema
Vidi originalni članak

Veliki vaterpolsko-vodeni obrat. Iako je prije nekoliko dana Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) i službeno odgodila Svjetsko prvenstvo, koje se u svibnju trebalo održati u japanskoj Fukuoki, za 2023. godinu, ono će se ipak održati - ove godine!

A tko bi drugi uskočio nego - Budimpešta. Mađari, koji su prije dvije godine ugostili Europsko prvenstvo, prihvatili su preuzeti organizaciju SP-a u vodenim sportovima, koje su ugostili i 2017. godine, onda kada smo drugi put postali prvaci svijeta.

UVREDLJIV TRANSPARENT VIDEO Skandal u Srbiji: Delije protestirale protiv hrvatskog trenera i skandirale Mladiću

Novi je i termin. Prvenstvo bi se trebalo održati od 18. lipnja do 3. srpnja. Odnosno, tek 55 dana prije nego što u Splitu počne Europsko prvenstvo (27. 8 - 10. 9.). Ili, pročitajte ovo, na dan kada će se igrati finale Lige prvaka! Što bi značilo za Hrvatsku da, primjerice, Jug AO igra finale. A igrat će svakako na završnici, koju će ugostiti Beograd od 16. do 18. lipnja, što, pak, znači da svi Jugovi reprezentativci neće uopće biti na završnici priprema! Ako ništa drugo, Budimpešta nije daleko od Beograda, pa možda i stignu poklope li im se dvije utakmice u istom danu... Šalimo se, naravno.

A kako je tek samo do šale reprezentativcima... Nakon SP-a čeka ih i završnica Svjetske lige (23. - 29. srpnja). A to je još šest utakmica u sedam dana. Pa Euro, pa početak nove sezone. A ubacite u računicu i ovu aktualnu...

- Morali smo biti maštoviti u ovakvoj situaciji. Ovaj je dogovor dokaz tomu. Sretni smo što smo pronašli domaćine koji dijele našu strast prema vodenim sportovima i koji su spremni organizirati najveće Finino natjecanje - rekao je predsjednik Fine Husain Al-Musallam.

Stvarno su maštoviti, nema što.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • OPG Dinamo Međugorje 07.02.2022.

    Da sam znao Napravio bih ja u Međugorju bazen

  • IskrenDoBola 07.02.2022.

    Pa i imaju najbolje uvjete za to prvenstveno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare