To je to što me zanima!

Veliki preokret: Cibona gubila 26 razlike pa slavila kod MZT-a

Košarkaši Cibone u 16. minuti gubili su kod MZT-a 42-16, a onda su u drugom poluvremenu napravili pothvat i došli do velikog preokreta i pobjede 88-93 u Skoplju
Vidi originalni članak

Uoči puta u Skoplje košarkašima Cibone na račune im je sjelo nekoliko zaostalih plaća, a to kao da je stimuliralo igrače u velikoj pobjedi protiv MZT-a u 10. kolu ABA lige.

'Vukovi' su napravili pravi pothvat preokrenuvši zaostatak od 26 koševa razlike sredinom druge četvrtine da bi na kraju slavili 88-93.

Momčad Slavena Rimca kriminalno je krenula u utakmicu u kojoj je MZT odmah napravio seriju 11-0, a Cibosi su prvi koš zabili u petoj minuti. Domaćin je samo povećavao razliku indisponiranoj Ciboni, koja je u 16. minuti gubila 42-16.

Ali postepeno je krenuo povratak, a gosti iz Zagreba drugu četvrtinu su dobili s +10 da bi Blassingame donio prvo vodstvo 65-67 u 32. minuti. Cibona je čak povisila i na +8, a prednost je zadržala do kraja za važnu, sedmu pobjedu.

Najefikasniji bio je Blassingame s 32 koša uz osam ubačenih trica.

Dobile i Cedevita i Zadar

Sjajan dan hrvatskih klubova u ABA ligi upotpunili su pobjedama i Cedevita i Zadar. Momčad Jasmina Repeše u Domu sportova svladala je mađarski Szolnoki Olaj 98-87. Najefikasniji kod Cedevite bio je Babić s 23 koša ubacivši šest trica, a zagrebačka momčad je ostvarila u svim natjecanjima šestu pobjedu u nizu.

- Već smo u prvom poluvremenu trebali sve riješiti. Lošom obranom dozvolili smo im da se vrate u utakmicu. Najvažnije je da smo nastavili pobjednički niz i da nismo kiksali kod kuće. Apeliram na igrače da budu koncentrirani na iduću utakmicu koja nam je najvažnija ove sezone, u srijedu kod Oldenburga - rekao je nakon pobjede trener Repeša.

U Višnjiku je do četvrte pobjede u sezoni došao Zadar, koji je pobijedio Široki 77-69.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • the.king 30.11.2013.

    Ne bih se čudio da su prosuli +26,ali ovako SVAKA ČAST

  • tello37 30.11.2013.

    ovaj Nurkić je fenomenalan igrač, 20 min 20 poena i na takvom je prosjeku cijelu sezonu, još sada ima jednog od najboljih trenera u europi da od njega napravi igrača za NBA

  • magaszag 30.11.2013.

    Taj Blassingame, jedan jedini uvijek preokreće rezultat.... Nezaustavljiv....

Komentiraj...
Vidi sve komentare