To je to što me zanima!

Veliko priznanje: Gvardiol jedan od najboljih mladih igrača...

U top 100 mladih nogometaša Gvardiol je na četvrtom mjestu, a društvo mu pravi još jedan hrvatski nogometaš. Marin Ljubičić iz Hajduka je na 71. mjestu
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac i igrač RB Leipziga Joško Gvardiol je četvrti najbolji nogometaš do 21 godine ove sezone u Europi, tvrdi tvrdi švicarski Međunarodni centar za sportske studije (CIES), u suradnji s partnerom InStatom.

CIES se u istraživanju povodio novim pristupom, uzimajući u obzir 15 tehničkih kategorija i osam različitih aspekata igre, obrambeni skok, obrambeni duel na zemlji, oporavak, distribucija, preuzimanje igrača, stvaranje prilika, napadački skok i udarac. istraživanje se nije baziralo samo na poziciji na terenu, već je vrednovana i razina kluba u kojem igraču igraju, ali i snaga lige, odnosno protivnika.

Uzevši u obzir sve te kriterije najboljim mladim igračem u Europi se pokazao Arsenalov Bukayo Saka, do njega je Mason Greenwood iz Manchester Uniteda, a treći je Patrick Wimmer iz Arminije Bielefeld.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol najbolji je mladi obrambeni igrač u Europi po ovom istraživanju, a kao njegove najbolje strane CIES je istaknuo blokiranje igrača u igri na podu te organiziranje igre. Gvardiol je od 20 najboljih mladih nogometaša odigrao najviše minuta za svoju momčad. On je za Leipzig odigrao 86.8 posto svih raspoloživih minuta, a u top 20 je po tom kriteriju na drugom mjestu upravo Saka s 85,3% odigranih minuta za Arsenal.

U top 100 mladih nogometaša se nalazi još jedan Hrvat i to Marin Ljubičić iz Hajduka, a on je na 71. mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Antitovar ! 05.04.2022.

    Nikaj cudnoga ,Dinamova skola !

  • ForzaFiumeFOF 05.04.2022.

    Koji božiji Ljubičić...

  • ChandlerBing4 05.04.2022.

    Znaci Saka ili Greenwood su bolji od Pedria? Koje je to nabijanje cijene Englezima to nisu istine. Ali sve dode na svije na velikim natjecanjima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare