To je to što me zanima!

Velimir Zajec: Arsenal će Dudua čekati šest mjeseci

Eduarda da Silvu Eurosport je nakon poraza Arsenala od Middlesbrougha izabrao u najgoru momčad 16. kola engleskog Premiershipa
Vidi originalni članak

Eduardu da Silvi ide perfektno. Prvi je strijelac lige s pet golova i nezamjenjiv je u momčadi koja puca na naslov prvaka. Jedini je problem što to nije ovaj naš, hrvatski Eduardo, nego njegov brazilski imenjak. Klub nije Arsenal, nego JCT, a ni liga nije engleska nego - indijska!
Onom “pravom” Eduardu baš i ne ide, upao je u prvih 11 protiv Seville u Ligi prvaka i Middlesbrougha u Premiershipu, ali izgleda da će odmah izletjeti. Malo vrijedi što je Španjolcima zabio kad je obje utakmice Arsenal izgubio. Protiv Boroa mu veznjaci za 45 minuta nisu dali praktički ni jednu upotrebljivu loptu i Dudu je zamijenjen na poluvremenu. Sutradan je odmah osvanuo u najgoroj momčadi 16. kola Premiershipa prema izboru Eurosporta.
- Obično se strancima daje šest mjeseci do godinu dana za prilagodbu. Pogotovo onima koji dolaze iz slabijih liga poput naše, a k tome još i ne govore engleski jezik - kaže Velimir Zajec, koji je dobro upoznao engleski način rada vodeći Portsmouth.
Razdoblje prilagodbe, kaže Zeko, još će potrajati:
- Po meni, njegov najveći problem je što u Arsenalu ne igra klasičnu špicu. Bilo bi mu puno lakše kad bi Arsenal igrao klasičnih 4-4-2, gdje bi u napadu igrao s Adebayorom. Engleska liga je teška, igra se vrlo agresivno.
Zajec ipak ne sumnja da će Eduardo uspjeti. Pravu priliku mogao bi dobiti kad Adebayor ode na Afrički kup nacija.
- Arsenal se neće nikome adaptirati. Svi igrači moraju se prilagoditi Wengerovu sustavu. Ja u Eduardovu kvalitetu i golgeterski njuh vjerujem. Nema razloga za paniku, Wenger zna njegove kvalitete, ali i mane, i na tome će raditi - kaže Zajec.

NAJLOŠIJA MOMČAD KOLA: 1. Pepe Reina (Liverpool), 2. Greg Halford (Sunderland), 3. Andreas Granqvist (Wigan), 4. David Rozenhal (Newcastle), 5. Kevin Kilbane (Wigan), 6. Craig Fagan (Derby), 7. Nicky Butt (Newcastle), 8. Paul Scharner (Wigan), 9. Liam Miller (Sunderland), 10. Andrij Voronjin (Liverpool), 11. EDUARDO DA SILVA (ARSENAL)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mayhem26 12.12.2007.

    Daj bože da mu cijena padne na 3 miliuna eura,pa da ga opet mi kupimo nazad.

  • Leftybaby 12.12.2007.

    a kad ovaj wenger njega stavi u attackin midfilder

Komentiraj...
Vidi sve komentare