To je to što me zanima!

Velimir Zajec: S 'modrima' bih znao napraviti rezultat

Iz Dinama ga još nitko nije zvao, ali kaže i da bi prihvatio vođenje 'modrih' u sljedećoj sezoni. Misli da je ovo najlošije proljeće kluba iz Maksimirske
Vidi originalni članak
24sata: Spominju vas kao kandidata za nasljednika Krune Jurčića. Biste li prihvatili Dinamo?
Prvo moram reći da me nitko nije zvao i ni s kim o tome nisam razgovarao. Dinamo je ipak moja ljubav i naravno da bih prihvatio poziv iz Maksimira. Tražim adrenalin, pravi posao, sazrio sam i mogu se nositi sa svim nogometnim problemima, u najzrelijim sam godinama.
24sata: Navodno je Zdravko Mamić razgovarao s nekoliko kandidata, ali nitko neće u Dinamo. Biste li vi mogli s Mamićem?
Teško je o tome govoriti hipotetski. No u svakom slučaju znao bih se postaviti. A znao bih i s Dinamom napraviti pravi rezultat.
24sata: Kako komentirate igre Dinama ove sezone?
Živim na relaciji Zagreb - Atena, malo ‘skočim’ i do Amerike, ali Dinamo gledam i pratim. Mislim da je liga solidna, a Dinamo je iskočio odmah na početku sezone. U drugom dijelu bili su znatno lošiji, izgubili su igru i puno bodova. Možda je to bila i najlošija polusezona u posljednjih pet godina, otkad je počela serija ‘modrih’.
24sata: Zašto su toliko pali u proljetnom dijelu?
Puno je razloga, ali najveći je što se svake godine slaže nova momčad, a to je jako teško. Ni strani igrači nisu prava pojačanja, a ni povratnici se nisu pokazali kao prava rješenja i sve se to u Dinamu radi ‘napola’. To je veliki problem, a jedino je dobro iz ove sezone je što je ‘isplivalo’ nekoliko mladih igrača, od kojih bi Dinamo možda mogao imati koristi.
24sata: Koliko je Jurčić kriv u svemu tome?
On je ambiciozan trener i korektan radnik, no ne znam je li on najbolje rješenje za Dinamo. Ima nekih kvaliteta, ali malo je previše nervozan. No, drugi trebaju odlučiti je li dobar za Dinamo.
24sata: Tko je vaš favorit u madridskom finalu Lige prvaka?
Prije svega mislim da je finale Inter - Bayern malo neočekivan, rijetko tko bi se na početku sezone kladio na njih. Mali favorit je Inter, igra ozbiljan nogomet, a vodi ih odlični Mourinho. No u jednoj utakmici to ne mora ništa značiti. Inter je mali favorit, ali zbog Olića i Pranjića ipak bih želio da Bayern postane europski prvak.
24sata: Ivica Olić najveće je iznenađenje ove sezone?
Meni nije. Već dugo pokazuje tu jednu nepredvidljivost u igri, dribling, korektnost... A ove je sezone i zabio puno golova. S ovakvim Olićem, uz Modrića, Rakitića, Petrića, Kranjčara, Ćorluku... stvarno je grehota što nas nema na Svjetskom prvenstvu.
24sata: Tko će pobijediti na SP-u u Južnoj Africi?
Najviše šanse dajem Španjolskoj, Argentini i Brazilu. Tu je možda i Italija, koja zna igrati na rezultat, a ima odličnog izbornika. Mislim da drugi nemaju previše šanse, uključujući i Englesku. Ne vjerujem da mogu parirati ovima s vrha.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 17.05.2010.

    ocemo zeku..zeko zeko zekooo zekooo

  • ciLa 17.05.2010.

    Da u našoj \"super jakoj\" ligi...ali u Europi smo preslabi i neiskusni....pa ovo ste već tisuću puta čuli ali to stvarno je tako....pa ne možeš ti konstantno igrati našu ligu i onda očekivati kada ti dođe neka ekipa iz tri puta jače lige da će ih Dinamo dobiti...u našoj ligi ima premalo utakmica,trebalo bi se igrati i srijedom tako bi imali stalni kontinuitet utakmica....

  • annette 17.05.2010.

    s tolikim budžetom i igračima po narudžbi bih i ja znala napraviti rezultat

Komentiraj...
Vidi sve komentare