To je to što me zanima!

Vena na veni: Noge Španjolca jedva su izdržale tešku utrku...

Španjolski biciklist Jose Joaquin Rojas jedva je izdržao gotovo 200 kilometara dugačku brdsku 13. etapu čuvene utrke Giro d'Italia. Na Instagramu je fanovima pokazao sliku vena na nogama
Vidi originalni članak

Španjolski biciklist Jose Joaquin Rojas (33) na svom se Instagramu pohvalio šokantnom fotografijom nakon 13. etape Gira u Italiji. Noge biciklista koji nastupa za Movistar jedva su izdržale brojne uspone. 

Brdska etapa bila je dugačka 196 kilometara, a Rojasove vene na nogama gotovo su popucale od opterećenja. Ispod fotografije je kratko poručio da je 'spreman za rat'.

Tako izražene vene na nogama uobičajene su za bicikliste, a na pitanje koliko je to opasno odgovorio je doktor Bradley Launikonis sa Sveučilišta u Queenslandu.

- Količina krvi koja u normalnim okolnostima kola u našim nogama je oko pet litara po minuti. Ako niste u treningu i radi veliko opterećenje onda kola i do 20 litara po minuti - počeo je Launikonis pa dodao:

- E, kod biciklista je to puno gore. U tom sportu dolazi do dvostrukog opterećenja pa je moguće kolanje i do 40 litara krvi po minuti. Zbog toga su vene toliko izražene i to se događa u ekstremnim slučajevima - objasnio je doktor.

Inače, Rojas je u ukupnom poretku Giro d'Italia daleko od vrha. Rus Ilnur Zakarin, član momčadi Katuša osvojio je 13. etapu Gira, dok je Slovenac Jan Polanc iz momčadi UAE Team Emirates zadržao vodstvo u ukupnom poretku.

U subotu je još jedna brdska etapa, 131 km od Saint-Vincenta do Courmayeura.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • profi19 25.05.2019.

    Svaki biciklista ovako izgleda nakon Tour de France ili tour de suisse. Sve do jedan. I neznam zasto su vam svake godine neke nove noge sokantne.

  • 25.05.2019.

    U nedjelju svi na sjever

  • sven46 24.05.2019.

    Jako zanimljiva etapa.Najvise je iz nje izvukao Landa sjajnom taktikom s kojom se priblizio Roglicu i Nibaliu u ikupnom poretku

Komentiraj...
Vidi sve komentare