To je to što me zanima!

Venezuela slavi VAR! Brazilu poništili tri gola, uzeo tek bod

Nek' nam živi VAR, sav sretan urla venezuelanski izbornik Rafael Dudamel. Njegova je repka primila četiri gola, nije zabila nijedan, a nakon dva kola Cope ima dva boda
Vidi originalni članak

Reprezentacije Venezuele primila je četiri gola, nije zabila nijedan, a nakon prva dva kola Cope Americe ima dva boda.

Igrači Rafaela Dudamela remizirali su 0-0, najprije sa Peruom, a onda senzacionalno i sa domaćinom Brazilom. Peruancima su nakon video provjera poništena dva, a Brazilcima tri gola!

- Nek' nam živi VAR - smijao se Dudamel koju minutu poslije senzacije pred žuto-zelenim morem od 43 tisuće navijača na Areni Fonte Nova u Salvadoru.

- Ovo je za moju Venezuelu povijesni uspjeh. Odigrali smo taktički savršeno. Došli smo u Brazil pa Brazilu uzeli bod bez primljenog gola... To je fantastično! - cvao je Rafael Dudamel.

Cijeli Brazil je triput slavio u prazno:

1) krajem prvog poluvremena Firminov gol nije priznat zbog prekršaja nad venezuelanskim stoperom,

2) Gabriel Jesus je ušao u 46', vrlo brzo zabio, a kad se slavlje već stišalo čileanski sudac Bascunan je otišao do kamere, provjerio i označio - zaleđe,

3) Coutinho je u finišu utakmice bio siguran da je zabio za pobjedu, ali iz VAR sobe opet je signalizirana sumnjiva situacija, a snimka je potvrdila da je asistent Firmino igrao rukom i brazilska su srca slomljena po treći put.

Venezuela je i u 1. kolu skupine, protiv Perua, preživjela zahvaljujući pravednijem, VAR-nogometu. Peruancima su prije tri dana poništena dva gola.

Brazilski stoper Thiago Silva bio je očajan:

- Ljudi u drugom poluvremenu nisu izašli iz svog kaznenog, a uzeli su bod... Igrali smo sjajno, ali kad ne zabiješ gol onda sve izgleda uzaludno, kao da nismo ni došli na utakmicu - pričao je Thiago Silva koji je prije pet godina bio dio one brazilske repke koja je na Mundialu kod kuće popila sedam komada od Njemačke.

Brazilu u ovom mileniju baš i ne ide ako su domaćini...

Inače, u zadnjem, trećem kolu skupine A Copa Americe igraju Brazil - Peru i Bolivija - Venezuela, dalje idu dva prvoplasirana, a situacija na tablici je jako zanimljiva!

Najbolji iz ove skupine u prvoj rundi nokaut faze igraju sa dva prvoplasirana iz skupine B u kojoj je situacija ovakva:

Dalje idu i dvije od tri trećeplasirane reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare