To je to što me zanima!

Vettel obranio naslov u Japanu te je ušao u povijest Formule 1!

Sebastian Vettel (24) trećim je mjestom na Velikoj nagradi Japana obranio naslov u Formuli 1. Postao je Nijemac najmlađi dvostruki svjetski prvak u povijesti natjecanja
Vidi originalni članak

Trebao je jedan bod kako bi osigurao naslov prvaka. Sebastian Vettel na Velikoj nagradi Japana kroz cilj je prošao treći, iza Jensona Buttona i Fernanda Alonsa. Više nego dovoljno za obranu naslova. Ušao je vozač Red Bulla u povijest kao najmlađi dvostruki svjetski prvak zaredom.

- Vrlo dobar rezultat smo ostvarili danas i osigurao naslov svjetskog prvaka ovdje, to je fantastično. Postoji mnogo stvari koje bih želio reći u ovom trenutku ali se nemogu svega sjetiti. Zato želim kao prvo zahvaliti svima u mojoj momčadi na trudu kroz cijelu sezonu. Radili smo naporno kako ovdje na stazi tako i u našoj bazi u Milton Keynes i to ne samo danas već svakodnevno, i petcima i subotama i ponedjeljcima boreći se za što bolji rezultat, radeći što više i bolje i boreći se za svaki bod a na kraju i za prvenstvo - rekao je novi/stari svjetski prvak.

Jenson Button bio je jedini koji je mogao zaustaviti Vettela, ali za to je morao slaviti u svih pet posljednjih utrka s tim da Vettel u nijednoj ne dobije ni boda. 

- Dokazao se ove godine. Prošle je sjajno vozio, ali bio je pomalo nesiguran. Ali ove godine, ove je godine bio nevjerojatan - pohvalio je Vettela pilot McLarena Jenson Button.

Rezultati VN Japana-Suzuka:

1. Jenson Button (McLaren-Mercedes)

2. Fernando Alonso (Ferrari) +1.1 sek

3. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +2.0 sek

4. Mark Webber (RBR-Renault) +8.0 sek

5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +24.2 sek

6. Michael Schumacher (Mercedes) +27.1 sek

7. Felipe Massa (Ferrari) +28.2 sek

8. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +39.3 sek

9. Vitaly Petrov (Renault) +42.6 sek

10. Nico Rosberg (Mercedes) +44.3 sek

Ukupni poredak vozača:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 324

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) 210

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) 202

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) 194

5. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) 178

Idi na 24sata

Komentari 45

  • AntoPrenrecaj 10.10.2011.

    ja navijam za Wettela ali ne odobrovam ni najmanje onaj potez sa Buttonom!nije dovoljan samo dobar bolid,mnoge se stvari trebaju posložiti da bi se postalo svj. prvak,a to je ponajprije "hladna glava",disciplinirana vožnja,brz i pouzdan bolid,dobra taktika,a u RB to sve imaju zato se ne može reći da je Wettel ovakav ili onakav ..... dečko vozi prvenstveno za sebe i svoju momčad,a tek onda za one željne razbijanja bolida oko sebe ...... čestitke novom starom prvaku

  • novoselmario8 10.10.2011.

    Čestitke Vettelu i čim prije zaboravit ovu sezonu,fučkaš ti to kad se nakon 3. utrke zna prvak.

  • oliverkahn 09.10.2011.

    Schumacher će za sve njih uvijek biti profesor

Komentiraj...
Vidi sve komentare