To je to što me zanima!

Vi ste naša budućnost: Klinci su pokorili vaterpolski svijet!

ZLATNI Naši juniori osvojili su zlato u Crnoj Gori, gdje se eksperimentiralo s novim pravilima. Osim njih, Jug je ove sezone postao klupski prvak Europe, a seniori su uzeli srebro u Riju
Vidi originalni članak

Zlato koje je naša mlada reprezentacija osvojila na SP-u u Podgorici nastavak je sjajnih rezultata. U deset godina osvojeno je čak 29 medalja na velikim natjecanjima, kaže ponosni predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Juniori su do zlata došli i bez Marina Dašića, jednog od najtalentiranijih igrača generacije, a u finalu su pobijedili Crnu Goru 16-13 pred 2500 gledatelja.

- Ne bih o imenima, ali četiri-pet igrača imaju priliku napraviti karijeru u vaterpolu te konkurirati za OI u Tokiju - kaže izbornik Joško Kreković.

‘Nova su pravila promašaj’

Hrvatska je zlato osvojila po novim pravilima. Kraći bazen, kraći napadi, manja lopta i igrač manje doveli su do brže igre i većeg broja golova, no izgubila se draž vaterpola.

- Velik je ovo promašaj. Ne smije se dirati u bit sporta, a manji broj igrača u bazenu upravo je to. Razumijem želju da se ubrza igra, ali ono traži i veću energetsku potrošnju, a oni su dodatno smanjili broj igrača. I tko kaže da utakmica koja završi 9-7 ne može biti zanimljivija od one koja završi 21-17 - pita se Kreković, čiji je sin Karlo bio dio ove zlatne momčadi.

- Njemu je bilo teže nego meni, ali svojim je igrama dokazao da ima mjesta u ovoj selekciji, da nije tu samo zato što mu je otac izbornik.

Bude se Mornar i Mladost

Posebno veseli buđenje splitskog i zagrebačkog vaterpola. Primorje i Jug dali su samo po jednog vaterpolista, dok su Mornar i Mladost na SP poslali po čak petoricu. Ako ih zadrže u svojim redovima, uskoro bi mogli parirati Riječanima i Dubrovčanima na seniorskoj razini. A od toga će najviše profitirati hrvatska reprezentacija. S postojećom osovinom i nadolazećim zvijezdama, u Tokiju bismo mogli imati “dream team”.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • domi77777 10.10.2016.

    ubili su mi sport sa tim novim pravilima katastrofa jedino sta treba promjenit da se igra sa turbo loptama koje su normalne velicine a ne sa mikasom koje su Ipak vece inadam se da ta plivacka organizacija koja nema veze sa vaterpolom nece dat ta pravila u vaterpolu I treba se organizirat svjetska organizacija samo za vaterpolo I makut se of LEN a tim deckim treba dati ugovore u klubovima a ne da igraju za mjesecni pokaz da dodu na trening I za ispricnice u skoli radi treninga ujutro

  • Markoboksic 05.09.2016.

    Koliko su placeni ti klinci ? Vidim i u vaterpolu se igra preko veze

  • carbar 05.09.2016.

    Za sve je zaslužan pošten puk iz HDZ-a!

Komentiraj...
Vidi sve komentare