To je to što me zanima!

Vida: Gazdi Surkisu ne možeš se sakriti, on sve odmah dozna

Ako te nađu u gradu poslije ponoći, odrežu ti kaznu 50.000 dolara. Ne možeš ništa sakriti, gazda Surkis sve dozna na kraju, kaže Domagoj Vida o životu u Kijevu...
Vidi originalni članak

Dobro mi je u Kijevu. Sjajno! Ali i ovdje u Međugorju je odlično. Čim se vratim u Ukrajinu, reći ću gazdi Surkisu da ovamo dođemo na pripreme, kaže Domagoj Vida, koji slobodno vrijeme u Hercegovini provodi s najboljim prijateljem.

- Čekam da Mateo Kovačić postane ‘šef’ u Interu pa da opet budemo skupa u klubu, našalio se Domagoj Vida. Kao i uvijek, sjajno je raspoložen. Smije se i zbija šale... On i Mateo Kovačić stalno su zajedno.

- Mateo je prošle zime došao k meni u Miholjac. Kako su ga samo ugostili. Mali je uživao četiri dana. Jednu večer ležimo u sobi, a zove me Ogi Vukojević i kaže: ‘Stari, želi te dovesti Dinamo Kijev’. Tad sam prvi put čuo za njihov interes.

Ogi Vukojević otišao je na posudbu u Spartak, ali Domagoj u luksuznoj stambenoj zgradi u središtu Kijeva nije sam.

- Ja sam na šestom katu, a Niko na devetom. Sad nam je došao i fizioterapeut Nderim Redžaj. On je na četvrtom katu, gdje je prije bio Ogi. Dejo majstor kuha meni i Niki. Dobio sam tri kilograma, što je otkrio trener Oleg Blohin. Jedva sam se spasio kazne - govori nam Vida i otkriva:

- Imamo dva-tri restorana u koja idemo, ali volim jesti i kod Kranjčara. Dobar je kuhar. Majstor je za tjesteninu i lazanje. Moram ga pohvaliti.

U Dinamu je Vida kažnjen sa 100.000 eura zbog toga što je u klupskom autobusu otvorio pivo. Kakve su kazne u Kijevu?

- Strašne. Ako si u gradu poslije ponoći, odrežu ti 50.000 dolara. Ne može se ništa sakriti. Gazda Igor Surkis sve dozna - kaže Domagoj, koji se udomaćio u Ukrajini.

- Surkisa ne viđam puno. Razgovarali smo nekoliko puta. Naučio sam i nešto ukrajinskog. Dvaput tjedno idem na sate jezika. Nedavno me posjetio tata Rudika. Oduševio se.

Dinamo Kijev nikad u ukrajinskom prvenstvu nije bio lošije plasiran. Završio je treći i ostao je bez Lige prvaka.

- Nisu mi ništa govorili o kaznama. Uprava će razgovarati s kapetanom pa ćemo vidjeti...

Nakon Vide i Kovačića, Dinamo je napustio Ivan Kelava. Treći iz nekad nerazdvojne “ekipe” otišao je u Granadu:

- Zaslužio je otići u neku jaku ligu. Mislim da su u Dinamu bili nepravedni prema njemu. Branio je sjajno, obarao je rekorde. Žao mi je što sad nije uspio doći do 1000 minuta bez primljenoga gola.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • kispovg 30.05.2013.

    znači nema pive u autobusu?

  • 1980bena 30.05.2013.

    uu ovo nije dobar gazda za samira hehe

  • mirko5000 30.05.2013.

    Pravi dečko,skidam kapu moj naklon!! A stari Rudika kad je već u posjeti nek odradi koji trening za udarce glavom!! Najjači strijelac glavom u povijesti HNL-a :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare