To je to što me zanima!

VIDEO Brazilac plakao nakon što je doznao da ne putuje u Katar, Neymar se čudio jednom imenu

Nije zabio ni gola ove sezone, ali ipak se potajno nadao da će završiti na popisu za Svjetsko prvenstvo. Nije prošao, ali zato jest 39-godišnjak koji nije igrao utakmicu mjesec i pol
Vidi originalni članak

Brazilski izbornik Tite (61) je u ponedjeljak objavio konačni popis 26 reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Kataru koji je izazvao dosta kontroverzi, a za neke je potpuno razočarao.

Napadač madridskog Atlética Matheus Cunha (23) teško je to podnio. Objavio je snimku na kojoj je slomljen uz poruku:

"Svima koji mi šalju poruke, hvala vam. Bilo je teško, bilo je bolno, ali i to je dio nogometa. Naša reprezentacija je spektakularna, a konkurencija sjajna. Hvala vam iz dubine duše na podršci, navijat ćemo za vas!"

Matheus je skupa kupovina Atlética iz Herthe (26 milijuna eura), ali je pokazao vrlo malo sezone. Nije zabio ni gol uz dvije asistencije u svega 487 minuta. Zato nije jasno na temelju čega se uopće nadao da će ići u Katar.

Prva violina "seleçãa" bit će Neymar (30) koji je najavio da će mu to biti i zadnji Mundijal. Napadač PSG-a objavu popisa pratio je iz svog doma u Parizu, a posebno ga je iznenadilo što je na popisu napadač Arsenala Gabriel Martinelli (21), koji je zabio pet golova ove sezone.

S druge strane, tu nije bilo mjesta za napadača Liverpoola Roberta Firmina iako je zabio tri gola više i igra u Ligi prvaka. Mnoge je začudio i poziv veteranu Daniju Alvesu (39) iako je igrao u meksičkoj ligi za UNAM Pumas i bez nastupa je od 24. rujna!?

S druge strane, nije bilo mjesta za Gabriela Magalhãesa (24), bivšeg stopera Dinama koji je golom srušio Chelsea prošli vikend i standardni je stoper vodeće momčadi Premiershipa. On će Mundijal gledati ispred TV-a, kao i Philippe Coutinho (30), koji doduše nije igrao previše za Aston Villu i mučio se s ozljedom.

Popis Brazila za SP u Kataru

  • golmani: Alisson (Liverpool), Ederson (Man. City), Weverton (Palmeiras)
  • braniči: Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid) Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Danilo (Juventus), Daniel Alves (Pumas), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla); 
  • veznjaci: Bruno Guimaraes (Newcastle), Casemiro (Man. United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Man. United), Lucas Paqueta (West Ham). 
  • napadači: Antony (Man. United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar Jr (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr (Real Madrid)
Idi na 24sata

Komentari 9

  • foša 08.11.2022.

    Ovaj vezni red moze cistit kopacke nasem

  • Nevermore_1 08.11.2022.

    Sta se cudite D. Alvesu...Nasa reprezentacija puna nespremnih i nepotrebnih staraca, koju su tu na temelju stare slave i zaduzeni za dobru atmosferu u momcadi .Lovren,Vida nebi mene s 30kg viska uspili ulovit

Komentiraj...
Vidi sve komentare