To je to što me zanima!

VIDEO Haaland na korak od vječnosti: Još tri i bit će najbolji strijelac u povijesti Premier lige

Velebni Norvežanin zabio je dva i stigao do 32. gola sedam kola prije kraja. Izjednačio se s Mohamedom Salahom i sada ga samo tri pogotka dijele od toga da prestigne legende Alana Shearera i Andyja Colea
Vidi originalni članak

U susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Leicester City 3-1 smanjivši zaostatak za vodećim Arsenalom na tri boda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aktualni engleski prvak je sav posao obavio u prvih 25 minuta susreta postigavši tri gola. U nastavku susreta "građani" su maknuli "nogu s gasa" okrenuvši se mislima prema uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna koji je na rasporedu u srijedu.

City je poveo u petoj minuti golom Johna Stonesa, na 2-0 je povisio Erling Haaland u 13. minuti iz jedanaesterca, da bi 12 minuta kasnije sjajni Norvežanin zabio još jedan gol. Haaland je ove sezone zabio već 47 pogodaka u svim natjecanjima.

A u engleskoj Premier ligi je stigao do brojke od 32 gola čime se izjednačio s Mohamedom Salahom i sada dijeli rekord najboljeg strijelca u jednoj sezoni u formatu s 38 utakmica u prvenstvu.

Nekada su se igrale četiri utakmice više (42) i u tom formatu apsolutni rekord dijele Alan Shearer i Andy Cole s 34 pogotka. Nevjerojatnom Haalandu nedostaju samo dva da se izjednači s engleskim velikanima te tri da u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj postane igrač s najviše golova u jednoj sezoni u povijesti.

Kelechi Iheanacho je postavio konačnih 3-1 u 75. minuti.

Ovom pobjedom City se približio lideru Arsenalu na tri boda zaostatka, no "Topnike" u nedjelju očekuje gostovanje kod West Hama. Dodajmo i kako City ima susreta manje, a odluka o prvaku mogla bi se riješiti u njihovom izravnom sudaru na Etihadu 26. travnja.

VIDEO SAŽETKA OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 52

  • uwaga 18.04.2023.

    Još da im suci valjaju

  • Divlji labud 16.04.2023.

    Daleko najmocniji napadac danasnjice, kao da je raden u labosu....

  • 16.04.2023.

    Stroj

Komentiraj...
Vidi sve komentare