To je to što me zanima!

VIDEO Hrvatski borac brutalno nokautirao protivnika: Nadam se revanšu za europski naslov

Marin Čarapina rodom je iz Mostara i postao je prvi profesionalni prvak BiH u tajlandskom boksu. Do sada je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a borio se i za titulu europskog prvaka
Vidi originalni članak

Tajlandski boks, odnosno muay thai naziva se sportom "osam udova" jer se osim ruku i nogu mogu koristiti laktovi i koljena. Jedan od najstarijih borilačkih sportova u posljednjih nekoliko godina postaje sve popularniji. Na platformama se prikazuju filmovi, trenira ga sve više ljudi, a u korist tome idu i brutalni nokauti. Jedan takav priuštio nam je Marin Čarapina.

BIZARAN BOKSAČKI MEČ VIDEO Pljačkašica ušla u ring pa pobjegla nakon dvije sekunde?!

Mostarac se borio za povijesnu titulu profesionalnog prvaka BiH. Protivnik mu je bio Hasan Kačević, a borba je u susjedstvu podigla veliki interes kod zaljubljenika u borilačke sportove. Čarapina je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marin se nekoliko puta kitio naslovom prvaka Hrvatske, a sada je i prvak svoje rodne zemlje.

- Ovo je nešto novo, ovo je prva profesionalna titula u ovom sportu u BiH. Do sada je postojala samo amaterska titula. Sada smo napravili nešto posebno - rekao nam je Marin.

Dobio je Marin i priliku boriti se za titulu prvaka Europe. Rukavice je ukrstio s Čehom Josefom Talafousom, ali češki borac je u tom trenutku bio prevelik zalogaj. Čarapina je jasan kada su u pitanju planovi za budućnost:

- Sada slijedi kratak odmor, a nakon toga idem natrag u dvoranu. Nadam se du ću dobiti revanš za europsku titulu.

Dio priprema odradio je i u Zagrebu. Glavni grad Hrvatske posljednjih se nekoliko godina polako probija prema regionalnom centru tajlandskog boksa i ne čudi što se jedan od najboljih boraca u regiji odlučio pripremati za meč baš tamo.

- Dio priprema odradio sam kod trenera Sandrina Starčevića u klubu Muay thai academy Zagreb. Pripreme su prošle u najboljem jeku i bez ozljeda, to je najbitnije - rekao je Marin, a Sandrino je dodao:

- Savez grada Zagreba već dugo surađuje s prijateljima iz BiH. Već godinama imamo dobru poveznicu i dobru suradnju. Držali smo i seminar u Mostaru sa slavnim borcem Sakom Kaponlekom. Znači mi što me Marin odabrao i što je imao povjerenja u mene. Odradili smo kvalitetnu priču i ni sekunde nismo sumnjali u to što radimo. Pričali smo i prije da želimo meč što prije privesti kraju i to smo napravili.

Dotaknuo se i problema na koje nailazi ovaj kod nas još uvijek mali sport:

NOVI PRVAK Haney slavio na bodove i uzeo WBC naslov protiv Prograisa

- Zagrebački tajlandski boks je prepoznat u regiji. Nema turnira gdje mi ne idemo. Gdje nas god zovu, odazivamo se. Problem je što na državnoj razini nema dovoljno turnira. Mi smo kao savez kupili ring i sada ćemo organizirati zagrebačku ligu gdje ćemo izbaciti konkurentne borce.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zeljko k. 13.12.2023.

    Ovaj Sandrino Starčević je PREVARANT TEŠKI! Ukrao cijelu titulu dečka i kluba koji ga je trenirao pod svoje, on prstom nije učestvovao u ovome, prodao priču da bi sebe promovirao ISKORIŠTAVA OVOG DEČKA BOSANCA da bi njemu dolazili u klub ljudi. Bolje ne ići kod njega u klub čovjek je jako bahat bezobrazan i lopov teški!!! Nema morala!

  • milokliz22cm 13.12.2023.

    koja hrvacka ak mu na licnoj pise prvo slovo B

  • xOOx 13.12.2023.

    rodom je iz Mostara i postao je prvi profesionalni prvak BiH u tajlandskom boksu. Do sada je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, - koj e tu lud

Komentiraj...
Vidi sve komentare