To je to što me zanima!

VIDEO Makljaža u Nici: Huligani Kölna pretrčali ogradu i izazvali kaos. Jedan je pao s tribine...

Uvertira uoči utakmice prvog kola Konferencijske lige u Francuskoj bila je krvava, a jedan navijač ozbiljno je ozlijeđen. Policija je suzavcem tjerala huligane, a Uefa odgodila početak. Završilo je 1-1
Vidi originalni članak

Utakmica između Nice i Kölna u prvom kolu Konferencijske lige, koja se ovaj četvrtak treba odigrati u gradu na francuskoj obali, kasnila je sat vremena zbog velikih huliganskih nereda na stadionu Allianz Riviera.

Oko 45 minuta prije planiranog početka huligani iz Kölna, koji su u velikom broju stigli u grad na Azurnoj obali, pretrčali su koridor u kojem se nalaze i krenuli u obračun s domaćim navijačima noseći kape i fantomke na glavi.

Bacali su pritom i baklje, a malobrojna policija nije se snašla. Razularenu masu pokušala je smiriti suzavcem, a jedan nesretni navijač pao je s tribine i stanje mu je, kako piše RMC Sport, ozbiljno. Primio je liječničku pomoć.

Upozorenje: snimka pada neke bi mogla uznemiriti. Pogledajte je OVDJE.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Uefa je odgodila početak utakmice i sazvala izvanredan sigurnosni sastanak, a utakmica je započela u 19.40. Igrači obiju momčadi, Dante iz Nice i Jonas Hector iz Kölna, pokušali su razgovarati s navijačima i smiriti tenzije.

Vatreno je bilo u Nici i tijekom popodneva. Tisuće navijača Kölna okupirale su centar grada, a u ludilu su huligani počeli i razbijati izloge pa je tako stradao i fan shop Nice.

"Tko kaže da su Nijemci disciplinirani", zapitao se zamjenik gradonačelnika Pierre-Paul Léonelli uz fotografije smeća po ulicama i navijača Kölna kako mokre po zelenoj površini.

"Osuđujemo svaki oblik nasilja. Zalažemo se za poštene sportske odnose i ponašanje s poštovanjem. Jako nam je žao zbog svih mirnih navijača", priopćili su iz Kölna.

Nijemcima je to prvi izlazak u Europu nakon pet godina, a u kadru mu je od ovog ljeta i Nikola Soldo, koji je stigao iz Lokomotive. Sin bivšeg "vatrenog" Zvonimira Solde utakmicu je odgledao kao rezerva, a završilo je remijem 1-1. U istoj skupini Slovacko i Partizan u Češkoj su također odigrali neodlučeno, 3-3.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Kafana Na Balkanu 09.09.2022.

    Ovi švabe mi sve više liče na engleziće,dok u granicama svoje države normalno navijaju strepeći od višegodišnjih kazni zatvora,brutalnosti policije i visokih novčanih kazni tako isto kad napuste njemačku naprave takav nered da se čovik zapita ko je tu normalan,živo me zanimaju zbivanja za par tjedana u Beogradu kad nalete na budale malo veće od sebe!!!

  • GeneralPraljakUskoplje 09.09.2022.

    Kakav brutalan stadion imaju ali prazan jer se niko zanima za taj klub … a u ultrasima neznam jeli imaju jednog francuza … sramota od kluba

  • GeneralPraljakUskoplje 09.09.2022.

    FC Köln❤️ neka su se pokazali 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare