To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte spektakl od koreografije Torcide na Poljudu

Torcida je podigla bijele kartone. Zatim su se pojavili plavi i crveni krugovi, koji su simbolizirali Newtonovo njihalo, odnosno beskonačnu energiju. U skladu s tim, Torcida je razvila i transparent
Vidi originalni članak

Tijekom cijelog tjedna vladala je velika euforija u Splitu. Ma u većini Dalmacije. Na Poljud je stigla Vitoria Guimaraes u 3. pretkolu Konferencijske lige, stadion je rasprodan desetak sati uoči početka utakmice i bilo je jasno da će atmosfera na Poljudu biti za pamćenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Koreografija Torcide protiv Vitorije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Krcat Poljud dočekao je svoje ljubimce kako bi ih podržao u lovu na playoff Konferencijske lige, gdje će ako Hajduk prođe, snage odmjeriti sa španjolskim velikanom Villarrealom, koji je prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka gdje je ispao od kasnijeg europskog doprvaka Liverpoola.

I uvijek kada su europske utakmice ovolikog značaja, Torcida se dosjeti stvoriti nešto novo. Pa je za europsku prigodu priredila fantastičnu koreografiju koja je uključivala elemente koje do sada nije koristila.

Torcida je prvo podigla bijele kartone da bi se koreografija krenula razvijati. Pojavili su se plavi i crveni krugovi, koji su simbolizirali Newtonovo njihalo, odnosno beskonačnu energiju. U skladu s tim, Torcida je razvila i transparent ispod koreografije.

- Eureka, perpetuum mobile je moguć - pisalo je na transparentu.

Inače, dio dekora dao se naslutiti i uoči samog okršaja pošto je Torcida izdala priopćenje svima koji su pribavili ulaznice za sjevernu tribinu.

- Izvedba same koreografije se ovoga puta razlikuje od onoga na što ste inače navikli. Najvažnije je da će na pojedinim sektorima biti izmjena kartona tj. na nekim će sjedalicama biti 2 kartona dok će na ostalima biti po 1! Na sjedalicama koje imaju dva kartona, prvo se diže karton koji nije označen brojem, a na znak sa štange dižete karton na kojem piše broj 2.  Sjedalice koje imaju samo jedan karton za vrijeme izvedbe cijele koreografije mora biti u rukama u zraku, objavila je upute Torcida uoči okršaja.

Na koncu je sve to izgledalo impresivno, kao što i doliči navijačkoj skupini takvog renomea. Za koji god klub navijali, ovakva koreografija ne ostavlja ravnodušnim.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Palmanova 05.08.2022.

    sta pise dolje :Pepermint Mobilni je Moguc na istocnoj europi?

  • 05.08.2022.

    Hahah što torcida zna o newtonu. Nemaju osnovnu završenu ti navijači

  • tripp 04.08.2022.

    Mrzio ti ili ne svi ce ispast osim Dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare