To je to što me zanima!

VIDEO Poljski paranogometaš osvojio 'Puškaša': Maestralno na štakama zabio škaricama

U užem izboru bili su Dimitri Payet i Richarlison, ali nagrada je premijerno pripala Poljaku koji je igrajući na štakama impresivno zabio 'škaricama' i osvojio nagradu za najljepši gol 2022.
Vidi originalni članak

Na dodjeli Fifine nagrade 'The Best', poljski paranogometaš Marcin Oleksy osvojio je nagradu legendarnog mađarskog golgetera Ferenca Puskasa za najljepši gol 2022. godine. 

U užem izboru bili su Dimitri Payet i Richarlison, ali nagrada je premijerno pripala Poljaku koji je igrajući na štakama impresivno zabio 'škaricama'. Gol možete pogledati OVDJE

Tko je Marcin Oleksy?

Oleksy je paranogometaš iz Poljske koji je u dobi od 23 godine, radeći kao cestovni radnik, doživio tešku nesreću. Naime, težak stroj pao mu je na noge zbog čega su mu doktori morali amputirati donji ekstremitet.

Danas, 12 godina kasnije, postao je prvi paranogometaš kojemu je uručena prestižna Fifina nagrada. Ranije je Oleksy bio golman lokalnog kluba, a nakon što se 2019. vratio sportu, našao si je novo mjesto u prilagođenom nogometu. Prošle godine Oleksy je nastupio i na SP-u paranogometaš i došao do osmine finale gdje su Brazilci izbacili Poljake.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • PlaviKAJ 27.02.2023.

    Svaka čast! Bez dvojbe jedina zaslužena nagrada ove večeri! Ostalo su sve namještaljke

  • domagoj637 27.02.2023.

    jedina zasluzena nagrada veceras

  • Ajduk.Caruga 27.02.2023.

    Respekt

Komentiraj...
Vidi sve komentare