To je to što me zanima!

Vidi Embiida kako igra! NBA zvijezda tehnicira na Maracani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Joel Embiid bio je i sjajan odbojkaš, a na Maracani nogometnu loptu nije uzeo u ruke nego počeo tehnicirati u stilu kamerunskih nogometnih sinova, Samuela Eto'oa i Rogera Mille
Vidi originalni članak

Kamerunac Joel Embiid (25) jedan je od najboljih centara NBA lige, dakle jedan od najboljih na planeti. Od 2014. je u Philadelphia 76ersima, a karijeru mu zasad obilježavaju velemajstorske partije, ozljede i nedosanjani san o NBA naslovu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Embiid je Afrikanac, daleko od američke priče o tome kako je nogomet ono što oni nazivaju football, a najpopularniji sport na svijetu zovu 'soccer'. On je odrastao obožavajući i nogomet i košarku, sjajno je igrao i odbojku, ali je narastao toliko (2 metra i 13 centimetara) da je čistom logikom sportske prirode nogomet otpao, odbojka pala u drugi plan, a košarka postala njegov sport.

Već sa 16 su ga NBA skauti doveli u Ameriku, triput je bio All Star. zvijezda je. Svjetska košarkaška zvijezda.

Ali... Kako se lijepo vidi na videu poslije prvog odlomka: kad su Kameruncu prigodom jedne posjete Brazilu na nogometnom svetištu u Rio de Janeiru, mitskoj Maracani, dobacili nogometnu loptu, Embiid ju nije uzeo u ruke nego počeo tehnicirati u stilu kamerunskih slavnih nogometnih sinova, Samuela Eto'oa i Rogera Mille!

Embiid je veliki navijač madridskog Reala, zakleti je anti-alkoholičar, a svoju zarazno veselu narav objasnio je sjetivši se najveće tragedije koja ga je pogodila:

- Moj mlađi brat Arthur bio je takav. Uvijek veseo, divne duše i naravi, osoba koja samim svojim postojanjem čini da se svi oko nje osjećaju bolje. Poginuo je u prometnoj nesreći. Ja sam potonuo na dno, sve je postalo besmisleno i nevažno. Potpuno crnilo. Onda sam se trgnuo, razmislio o tome što bi mi Arthur rekao da me vidi takvog i našao snage da postanem kao on. Zbog obitelji, prijatelja, suigrača, svih koji sa mnom imaju posla... Širim dobru volju i radost, pomažem kome god mogu. To bi trebao biti modus vivendi svih nas koji imamo privilegiju biti živi i zdravi - poručio je Joel Embiid.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ljubo Ćesić Rojs 15.02.2020.

    Sa 15 godina krenuti igrati košarku i postati jedan od najboljih košarkaša. On i Siakam.

  • Ljubo Ćesić Rojs 15.02.2020.

    Ovom videu ima bar godina dana, ali da je ogroman talent stoji.

  • Matisimo1 15.02.2020.

    Ovo je najgori start na marakani!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare